ΜΟΔΑ

Έπιανε τον λαιμό μου, τα στήθη & με μύριζε: η Kέιτ Άπτον απασφαλίζει στο TIME

Έπιανε τον λαιμό μου, τα στήθη & με μύριζε: η Kέιτ Άπτον απασφαλίζει στο TIME

Το top model  Κέιτ Άπτον δεν υποχωρεί από την καταγγελία της για σεξουαλική παρενόχληση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή και μεγαλοπαράγοντα της μόδας Πολ Μαρτσιάνο. 

Μετά την ανακοίνωση, απάντηση του συνιδρυτή της εταιρίας Guess Μαρτσιάνο στις "εντελώς ψευδείς" και "παράλογες" κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική παρεχνόχληση από το top model η Άπτον επανέρχεται με περισσότερες λεπτομέρειες στο περιστατικό του 2010.

Η Άπτον δήλωσε στο Time ότι από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε να εργάζεται για την Guess, στις 25 Ιουλίου 2010 σε ηλικία 18 ετών, ο Μαρτσιάνο, που ίδρυσε την εταιρία το 1981 μαζί με τους τρεις αδελφούς του, ζήτησε να την γνωρίσει και της έπιασε το στήθος "με δύναμη".

Όταν τον απώθησε, εκείνος της απάντησε: "Ήθελα να βεβαιωθώ ότι είναι αληθινό".

Παρότι το μοντέλο, όπως καταγγέλλει, έκανε ό,τι μπορούσε στη διάρκεια της συνάντησης αυτής για να αποφύγει τα αγγίγματά του, ο Μαρτσιάνο συνέχισε να "την πιάνει με αυταρχικό και επιθετικό τρόπο, αγγίζοντας τους γοφούς της, τα χέρια της για να την τραβήξει κοντά του".

"Με έπιασε από τους ώμους για να με τραβήξει κοντά του, έπιανε τον λαιμό μου, τα στήθη μου και με μύριζε" λέει.

"Ο Μαρτσιάνο με κράτησε με δύναμη από τον σβέρκο ώστε να μην μπορώ να κινηθώ και άρχισε να με φιλά στο πρόσωπο και τον λαιμό μέχρι που ξέφυγα" τονίζει.

Η παρενόχληση, όπως σημειώνει το μοντέλο, συνεχίστηκε και σε επόμενες φωτογραφίσεις και όταν εκείνη αρνήθηκε να του επιτρέψει να την δει στο δωμάτιό της, ο Μαρτσιάνο ζήτησε την απόλυσή της.

"Έμαθα ότι απολύθηκα από τη φωτογράφιση. Κάποιος τηλεφώνησε στον ατζέντη μου και του είπε ότι έχω παχύνει (…) Ήμουν συντετριμμένη" τόνισε η Άπτον.

Όλη αυτή η εμπειρία "υπονόμευσε την αυτοπεποίθηση μου. Ήθελα να σταματήσω το modeling" κατέληξε.

Μετά την πρώτη ανάρτηση της όπου καταγγέλει τον Μαρτσιάνο στο Τwitter ο Μαρτσιάνο διέψευσε τους ισχυρισμούς του μοντέλου με δήλωση του.

"Στον σημερινό κόσμο, οι άνθρωποι κάνουν δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να υπάρχουν συνέπειες" πρόσθεσε. "Ορισμένες γυναίκες - μερικές από τις οποίες δεν γνώρισα ποτέ και δεν γνωρίζω – έγραψαν σχόλια στην ανάρτηση της κα. Άπτον και με αποκάλεσαν "φρικτό", “τύραννο”, “τέρας” και “αηδιαστικό γουρούνι”".

"Έχω αφιερώσει ολόκληρη την καριέρα μου στην οικοδόμηση μιας εταιρίας μόδας και μιας μάρκας που έχει ένα μακρόχρονο και υπερήφανο ρεκόρ στην ενδυνάμωση των γυναικών. Υποστηρίζω πλήρως το κίνημα #ΜeΤoo. Ταυτόχρονα, δεν θα σταθώ να παρακολουθώ τη φήμη μου να αμαυρώνεται" συνέχισε.

"Έχω υποσχεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Guess ότι θα συνεργαστώ πλήρως για μια δίκαιη και αμερόληπτη έρευνα για όλα τα γεγονότα. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη και πίστη ότι τα πραγματικά γεγονότα - όχι τα μη επαληθευμένα tweets ή οι ανεπιβεβαίωτες αναρτήσεις στο Instagram - θα αποδείξουν ότι οι κατηγορίες εναντίον μου είναι αναληθείς".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ