ΜΟΔΑ

Εβδομάδα Μόδας: Ιρίνα Σάικ & εξωγήινα ρομπότ στις υπηρεσίες του κακού παιδιού της μόδας

Εβδομάδα Μόδας: Ιρίνα Σάικ & εξωγήινα ρομπότ στις υπηρεσίες του κακού παιδιού της μόδας

Το εντυπωσιακό show του κακού παιδιού της μόδας Philipp Plein στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στηΝέα Υόρκη τα είχε όλα. Επιστημονική φαντασία, εξωγήινους, extreme sports και την Ιρίνα Σάικ να κάνει άφιξη στη Γη των θνητών έχοντας στο πλάι της ένα ρομπότ.

Στη συνέντευξη του στο BBC ο σχεδιαστής μίλησε γιατί θέλει να κάνει τα πάντα δυνατά στον κόσμο της μόδας που "αργοπεθαίνει βασανιστικά. Στη συνέντευξη του στη βρετανική ιστοσελίδα ο Plein εξομολογείται ότι τα catwalk show είναι κηδείες και οι συντάκτες μόδας δεινόσαυροι που βλέπουν την κυριαρχία τους να εξαφανίζεται όσο οι ίδιοι περιμένουν τον αφανισμό τους. Βέβαια ο 39χρονος έχει μια λεγεώνα από διάσημους να υποστηρίζουν τις τολμηρές δημιουργίες του. Από τη Ναόμι Κάμπελ στη Ρίτα Όρα και τον Φλόιντ Μέγουέδερ ο Plein έχει την αυλή του.

"Στη μόδα όλοι έχουμε τα ίδια όπλα. Όλοι πουλάνε το ίδιο προιόν πάνω κάτω στην ίδια ακριβή τιμή. Οι οίκοι στριμώχνουν τις boutique τους συχνά η μία δίπλα από την άλλη. Διαφημίζονται στα ίδια περιοδικά μόδας χρησιμοποιώντας τα ίδια μοντέλα. Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποιούν και τους ίδιους προμηθευτές" λέει. Οπότε πια η διαφορά;

"Η ειδοποιός διαφορά είναι η στάση του κάθε brand απέναντι στο τώρα και ο τρόπος που αυτή επικοινωνείται σε εικόνα" λέει.

"Οι αγοραστές επενδύουν σε ένα όνειρο, ένα συναίσθημα, ένα όνομα" προσθέτει ο σχεδιαστής από τη Γερμανία που εδώ και 14 χρόνια χτίζει τη δική του αυτοκρατορία στη μόδα -ακόμη και αν το ξεκίνημα του τον βρήκε να σχεδιάζει έπιπλα.

Τολμηρός, προκλητικός και με μια καταιγίδα από χρώματα να είναι κάποια από τα χαρατηριστικά του ο Plein λέει ότι "ένα show μόδας είναι μια χαρούμενη κηδεία. Δουλεύεις μήνες για να δημιουργήσεις ένα υπερθέαμα και μόλις το αποκαλύπτεις στο κοινό, το αποχαιρετάς και το θάβεις στο νεκροταφείο ιδεών σου" είπε ανάμεσα σε άλλα.

https://www.instagram.com/p/BfEIyRyAwv6

"Οι ελάχιστοι άνθρωποι που έχουν επιρροή σε αυτή τη βιομηχανία είναι δεινόσαυροι. Στελέχη όπως η Άννα Γουίντουρ της Vogue, αργοπεθαίνουν. Μετά από αυτούς δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος να τους αντικαταστήσει" προσθέτει.

Ο Plein δεν είναι κομψός στους χαρακτηρισμούς του. Άλλωστε όταν τον Δεκέμρβιο του 2016 το νομικό τμήμα του οίκου Dolce & Gabbana τον κατηγόρησε ότι κλέβει το προσωπικό του ιταλικού brand ο Γερμανός Plein έγραψε στο Instagram του: "Θέλω να αδράξω αυτή την ευκαιρία και να απολογηθώ στα απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!!!"

https://www.instagram.com/p/BfEKTvjgSxX

ΔΗΜΟΦΙΛΗ