ΜΟΔΑ

Εβδομάδα Μόδας: ο Raf Simons ανακαλύπτει ξανά την Αμερική για τον Calvin Klein

Εβδομάδα Μόδας: ο Raf Simons ανακαλύπτει ξανά την Αμερική για τον Calvin Klein

"Ήθελα το show να είναι για τους ήρωες. Κάθε είδους ήρωες" είπε στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης ο σχεδιαστής από την Αμβέρσα, ο Raf Simons για το δικό του αμερικανικό όνειρο όπως το όρισε με την πολυσυζητημένη νέα συλλογή του για τον οίκο μόδας Calvin Klein που ορίζει και πλέον επαναπροσδιορίζει την μόδα made in USA.

O σχεδιαστής δημιούργησε μία τεράστια θάλασσα από ποπ κορν για να περπατήσουν τα μοντέλα στο show για τη συλλογή Φθινόπωρο 2018 του Calvin Klein.

Το δάπεδο στο πρώην κτίριο του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου που φιλοξένησε την επίδειξη μόδας και η πασαρέλα ήταν καλυμμένα από ποπ κορν, το οποίο μπορεί να συμβόλιζε, σύμφωνα με το Fashionista καμένα χωράφια καλαμποκιού.

Τα μοντέλα περπάτησαν πάνω στα ποπ κορν υπό τους ήχους του The Sound of Silence των Simon & Garfunkel και το show έκλεισε με το This Is Not America του Ντέβιντ Μπόουι.

Στις σημειώσεις του για τη συλλογή ο Βέλγος σχεδιαστής περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αμερική με 50 λέξεις κλειδιά, όπως πυροσβέστης, ελευθερία, πολίτης, πόλεμος αναφέρει το Harper's Bazaar.

Ο γεννημένος στο Βέλγιο επικεφαλής δημιουργικού του Calvin Klein θέλησε να μιλήσει για την προστασία της αμερικανικής κληρονομιάς ή μάλλον για την απουσία προστασίας της, με τα ρούχα του, αλλά και με το σκηνικό του show, το οποίο περιελάμβανε "καμένους" τοίχους αχυρώνα, οι οποίοι ήταν καλυμμένοι με έργα του Άντι Γουόρχολ.

Ο Simons κατασκεύασε αυτό που ονόμασε ένα αμερικανικό τοπίο, το σκηνικό του για να επανεξετάσει την Αμερική που ανακάλυψε, όταν έφτασε για πρώτη φορά.

"Είναι μια αλληγορία για μια συνάντηση παλαιών κόσμων και νέων κόσμων, που σχετίζονται με την ανακάλυψη της Αμερικής, τον αγώνα κατάκτησης του διαστήματος της δεκαετίας του 1960 και την εποχή πληροφόρησης του 21ου αιώνα" τόνισε.

"Είναι μια εξέλιξη της ιδέας μου για το Calvin Klein - μιας άποψης για την αμερικανική κοινωνία - αλλά τώρα ευρύτερη, οικουμενική. Πέρα από οτιδήποτε άλλο, αυτή η συλλογή αφορά την ελευθερία. Μια λέξη που ορίζει την Αμερική και τον Calvin Klein" σημείωσε.

ck1

@facebook/CalvinKlein

Τα μοντέλα φορούσαν τζάκετ, ή στολές όπως των πυροσβεστών, μπότες προστασίας από χημικά, πλεχτές κουκούλες σκι, τεράστια ασημί γάντια, όπως των αστροναυτών. Άλλα μοντέλα φορούσαν μεταξωτά φορέματα, γουέστερν πουκάμισα, μπότες cowboy ή πλεκτά πουλόβερ επηρεασμένα από χαρακτήρες του Looney Tunes.

Βέβαια τόσο τα μοντέλα, όσο και οι καλεσμένες -μεταξύ άλλων πολλές διάσημες σταρ, Νικόλ Κίντμαν, Σίντι Κρόφορντ, Κριστίνα Ρίτσι, Λόρα Ντερν, Μάργκοτ Ρόμπι, Μίλι Μπόμπι Μπράουν- που φορούσαν γόβες ή μπότες στιλέτο δυσκολεύθηκαν να κινηθούν πάνω στα ποπ κορν σημειώνουν τα περιοδικά μόδας.

H αποδόμηση των ΗΠΑ συνεχίζεται.

https://www.instagram.com/p/BfWqiEbAzeC

ΔΗΜΟΦΙΛΗ