ΜΟΔΑ

Στέμμα & πολύτιμοι λίθοι Bulgari: η δυναστεία του Σωτήριου Βούλγαρη σε ένα πολύτιμο τόμο

Στέμμα & πολύτιμοι λίθοι Bulgari: η δυναστεία του Σωτήριου Βούλγαρη σε ένα πολύτιμο τόμο

Την ιστορία του οίκου Bulgari που ίδρυσε ο Έλληνας μετανάστης στην Ιταλία Σωτήριος Βούλγαρης και τους γαλαζοαίματους πρωταγωνιστές του φέρνει στο φως μια έκδοση πολύτιμη όσο και οι λίθοι των πολυτελών κοσμημάτων και ειδών πολυτελείας.

Το βιβλίο επιμελείται και υπογράφει ο ειδικός πολύτιμων λίθων, Vincent Meylan που κέρδισε πρόσβαση στα αρχεία του πιο περίφημου κοσμηματοπωλείου της Ρώμης για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου, Bulgari: Treasures of Rome (Bulgari: Θησαυροί της Ρώμης).

Ο Meylan είναι ένα οικείο όνομα στα είδη πολυτελείας και την κοσμηματοποιία, και δεν είναι ξένος προς την οικογένεια Bulgari.

Το 2015 δημοσίευσε το βιβλίο Roma Passion Jewels: Talking With Paolo and Nicola Bulgari, στο οποίο διερευνά την ιστορία του Bulgari μέσα από συζητήσεις με τους Πάολο και Νικόλα Μπούλγκαρι, δισέγγονους του ιδρυτή του πιο διάσημου οίκου κοσμημάτων, του Έλληνα μετανάστη στην Ιταλία, Σωτήριου Βούλγαρη.

Το τελευταίο βιβλίο του Meylan που κυκλοφορεί από την ACC Art Books ανιχνεύει την ιστορία του οίκου από το 1888 μέχρι σήμερα μέσα από vintage και σύγχρονες φωτογραφίες.

Οι εικόνες εκθαμβωτικών σχεδίων συνοδεύουν την εξιστόρηση του Μeylan για τους ρομαντικούς (και μερικές φορές σκανδαλώδεις) ρόλους που διαδραμάτισαν κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι στη ζωή των βασιλικών οικογενειών σε όλο τον κόσμο, όπως την εποχή που ο Ιταλός κόμης, Βιτόριο Τσίνι ντι Μονσέλιτσε συνελήφθη από τους Ναζί SS το 1943 και τον κρατούσαν αιχμάλωτο έως ότου ο γιος του, Τζόρτζιο Τσίνι, κατέβαλε για λύτρα πολύτιμους λίθους Bulgari που του έδωσαν ο Τζόρτζιο και Κονσταντίνο Μπούλγκαρι.

bulgari origins

H δυναστεία Βούλγαρη στη Βενετία το 1932 © Bulgari Archives.

Κάθε ένα από τα 12 κεφάλαια του βιβλίου είναι αφιερωμένο σε οικογένεια ή πελάτη, που παρέμειναν πιστοί στον οίκο, τον οποίο διακρίνει η εξαιρετική κομψότητα, καθώς εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε με την πάροδο του χρόνου - μεταξύ άλλων στην Κόμισσα Ντόροθι ντι Φράσο, στην Ινφάντα Μπεατρίζ της Ισπανίας, κόμισσα του Αλμπουκέρκε, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τη Λίντα Κρίστιαν. Πολλές από τις φωτογραφίες και τις ιστορίες δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

Ο Meylan, Γάλλος δημοσιογράφος και εμπειρογνώμονας κοσμημάτων έχει γράψει αρκετά βιβλία για πολύτιμους λίθους και κοσμήματα, όπως τα Christie's: The Jewellery Archives Revealed, Van Cleef & Arpels: Treasures and Legends και Queens' Jewels, a history of the royal jewels.

O Meylan γράφει θέματα ιστορίας και άρθρα για τους βασιλικούς οίκους στο γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Point de Vue.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ