ΜΟΔΑ

Χορός των Ρόδων: το διαμαντένιο μονόπετρο της Σαρλότ & η απουσία της Σαρλίν στο gala του Μονακό

Χορός των Ρόδων: το διαμαντένιο μονόπετρο της Σαρλότ & η απουσία της Σαρλίν στο gala του Μονακό

Κάθε χρόνο οι γαλαζοαίματοι του Μονακό διεκδικούν τα flash και τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους στο φιλανθρωπικό gala για το Ίδρυμα Πριγκίπισσα Γκρέις Κέλι.

Φέτος ο έρωτας ήταν ο πρωταγωνιστής στο gala καθώς η Σαρλότ Κασιράγκι, ο αδελφός της Πιέρ και η Αλεξάνδρα του Ανόβερου, τρία από τα παιδιά της Καρολίνας του Μονακό παρέστησαν στον Χορό των Ρόδων 2018, συνοδευόμενο το καθένα από το ταίρι του.

Ένας χορός όχι όπως οι άλλοι, καθώς το βράδυ του Σαββάτου, στην Αίθουσα των Αστέρων στις εγκαταστάσεις του Sporting Monte-Carlo, πρωταγωνιστούσε το ρομάντζο.

Η Πριγκίπισσα Καρολίνα είχε δίπλα της τα παιδιά της, εκτός από τον Αντρέα (καθώς η σύζυγός του Τατιάνα είναι ετοιμόγεννη). Ο Πιέρ Κασιράγκι και η Μπεατρίς Μπορομέο, που παντρεύτηκαν πριν από δύο και πλέον χρόνια, το βράδυ του Σαββάτου ανακοίνωσαν ότι περιμένουν το δεύτερο παιδί τους. Το πρώτο τους, ένα αγοράκι, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017.

Η 18χρονη Αλεξάνδρα του Ανόβερου συνοδευόταν από το αγόρι της, τον Μπεν Σιλβέστερ Στροτμάν, με τον οποίο χόρευε μέχρι το τέλος της βραδιάς. Και τέλος, η Σαρλότ Κασιράγκι μαζί με τον φίλο της Ντιμίτρι Ρασάμ -γιο της γαλλίδας ηθοποιού και μοντέλου Καρόλ Μπουκιέ- παρέστησαν στον χορό που οργάνωσε η μητέρα της. Μια εμφάνιση με σήμα κατατεθέν ένα μονόπετρο.

Η Σαρλότ Κασιράγκι φορούσε ένα μαύρο Chanel φόρεμά ωστόσο το διαμαντένιο μονόπετρο στον αριστερό παράμεσο έγινε η είδηση της βραδιάς καθώς αναζωπύρωσε τις φήμες του αρραβώνα της.

Μεγάλοι απόντες ήταν ο πρίγκιπας Αλβέρτος που πραγματοποιούσε επίσημο ταξίδι στη Βραζιλία για να μετάσχει στο 8ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό, και η σύζυγός του Σαρλίν, η οποία όπως τα τρία προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος δεν παρέστη.

Με κάτι από Μανχάταν

2018 03 25T083139Z 1746234633 RC18EA82D750 RTRMADP 3 MONACO ROYALS

@Valery Hache/Pool via Reuters

Η Καρολίνα του Μονακό κέρδισε και πάλι το στοίχημα. Χάρη στη δουλειά και στη φαντασία του Καρλ Λάγκερφελντ, ο χορός των ρόδων φέτος είχε μια ποικιλία χρωμάτων, που παρέπεμπε στο Μανχάταν, σε ένα μουσικό ταξίδι με τζαζ και χιπ χοπ.

Η Αίθουσα των Αστέρων διακοσμήθηκε με 17 υπέροχες τοιχογραφίες του γάλλου σκιτσογράφου Ζαν-Ζακ Σανπέ, οι οποίες πάνω σε λινάτσα 270 τετραγωνικών μέτρων, απεικόνιζαν τη Νέα Υόρκη, ενώ 14.000 τριαντάφυλλα υπήρχαν στα τραπέζια για τους 900 καλεσμένους. Όσο για το μενού είχε μεταξύ άλλων αστακό με τρούφα.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, διάσημοι καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή του Sporting, όπως το μουσικό συγκρότημα τζαζ The London Swing Orchestra, ο αμερικανός μουσικός της μπλουζ Taj Mahal και οι Pockemon Crew, η χορευτική ομάδα χιπ χοπ. Εξάλλου όλα είχαν επιλεγεί ώστε από την είσοδο στην αίθουσα έως το επιδόρπιο, να δίνουν μια αίσθηση από νεοϋορκέζικο μπαρ, σαν να βρίσκονται στην κορυφή ουρανοξύστη στο Μανχάταν.

Η ετήσια διοργάνωση αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για το Ίδρυμα Πριγκίπισσα Γκρέις, πέραν από τις δωρεές που δέχεται. Οι 900 καλεσμένοι, που πλήρωσαν 800 ευρώ έκαστος, έζησαν μια βραδιά μέσα στην πολυτέλεια που έφερε τη σφραγίδα του γερμανού σχεδιαστή μόδας και πιστού φίλου της εκδήλωσης αυτής. Τα έσοδα θα δοθούν για ανθρωπιστικά προγράμματα για παιδιά και πολιτιστικές πρωτοβουλίες για φοιτητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ