ΜΟΔΑ

Παρελθόν για τη Lacoste ο Φελίπε Ολιβέιρα Μπαπτίστα

Παρελθόν για τη Lacoste ο Φελίπε Ολιβέιρα Μπαπτίστα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ

Η εταιρία Lacoste ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον καλλιτεχνικό της διευθυντή, τον Πορτογάλο Φελίπε Ολιβέιρα Μπαπτίστα.

«Ο Φελίπε μετείχε στη συγγραφή, αυτά τα τελευταία 8 χρόνια, ενός βασικού κεφαλαίου της ιστορίας της Lacoste. Του είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που συνέβαλε στη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική ανάπτυξη της εταιρείας μας», δήλωσε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Lacoste Τιερί Γκιμπέρ.

«Μια νέα εποχή ανοίγει στο εξής και είμαι πεπεισμένος για τις μελλοντικές επιτυχίες στην εταιρία μας, εμβληματική της τεχνογνωσίας και της γαλλικής κομψότητας», πρόσθεσε.

Η εταιρία σπορ ένδυσης που ιδρύθηκε το 1933 από τον Αντρέ Ζιγιέ και τον πρώην πρωταθλητή του τένις Ρενέ Λακόστ, εφευρέτη του εμβληματικού πόλο, ανήκει πλέον στον ελβετικό όμιλο Maus Freres, που δεν διευκρίνισε τους λόγους αυτού του διαζυγίου.

Η Lacoste ανακοίνωσε ότι η επόμενη συλλογή της, άνοιξη-καλοκαίρι 2019, θα σχεδιαστεί από το δημιουργικό της τμήμα και η νέα οργάνωση της καλλιτεχνικής της διεύθυνσης θα ανακοινωθεί "εντός των προσεχών μηνών".

Η εταιρία επέστρεψε στην παρισινή πασαρέλα τον Σεπτέμβριο του 2017, έπειτα από 13 χρόνια ντεφιλέ στη Νέα Υόρκη.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μπαπτίστα, ο κύκλος εργασιών της Lacoste αυξήθηκε από σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ, το 2009, σε περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια το 2016, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Ο 43χρονος σχεδιαστής μόδας προσλήφθηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Lacoste τον Αύγουστο του 2010, όπου είχε διαδεχτεί τον Κριστόφ Λεμέρ που κατείχε τη θέση αυτή από το 2000.

Έχοντας αποσπάσει σημαντικά βραβεία στον χώρο της μόδας, το 2003 ο σχεδιαστής ίδρυσε με τη σύζυγό του Σεβερίν τη δική τους φίρμα, πριν αναστείλει τη δραστηριότητά της το 2014.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ