ΜΟΔΑ

Κρουαζιέρα με στιλ: επιβιβαστείτε στον απόπλου-υπερθέαμα της Chanel

Κρουαζιέρα με στιλ: επιβιβαστείτε στον απόπλου-υπερθέαμα της Chanel

Ο Καρλ Λάγκερφελντ και οι εκλεκτοί καλεσμένοι του αναχώρησαν για μια κρουαζιέρα στον κόσμο του στιλ χωρίς επιστροφή στο το Grand Palais στο Παρίσι που έγινε ένα λιμάνι λάμψης και μόδας για τις ανάγκες του ιστορικού οίκου Chanel.

Κρίστεν Στιούαρτ, Ρέιφ Βάινς και Μάργκοτ Ρόμπι ήταν κάποιοι από τους διάσημους αστέρες που επισκέφθηκαν το Grand Palais στο Παρίσι, που είχε μετατραπεί σε λιμάνι για τις ανάγκες της "ναυτικής" επίδειξης μόδας του Καρλ Λάγκερφελντ για τον οίκο Chanel.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ δημιούργησε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ένα υπερθέαμα αντίστοιχο κινηματογραφικών ταινιών "δένοντας στο λιμάνι" που επινόησε το κρουαζιερόπλοιο της Chanel για να δείξει στο κοινό του τις δημιουργίες της συλλογής Cruise 2018/19.

"Είναι εκπληκτικό, αλλά δεν με αιφνιδίασε. Είναι η μεγαλοφυΐα και η φαντασία του Καρλ" δήλωσε το μοντέλο Λίλι Ρόουζ Ντεπ. "Όλα είναι τόσο ρεαλιστικά - το φως που μοιάζει με νερό, ο καπνός και τα αστέρια" πρόσθεσε.

https://www.instagram.com/p/Bieg5KwAn_z

Η Μάργκοτ Ρόμπι, η οποία έχει οριστεί πρέσβειρα του οίκου Chanel – αξιοποίησε αυτό το ταξίδι για να μάθει περισσότερα για το παριζιάνικο brand πολυτελείας.

"Πρώτα, ανέτρεξα στα αρχεία και πραγματικά άρχισα να καταλαβαίνω τον οίκο σε ένα εντελώς νέο επίπεδο και μαθαίνω πραγματικά την ιστορία της Coco Chanel και από πού επηρεάστηκε για τα σχέδιά της" ανέφερε σε δηλώσεις της στην εφημερίδα The Independent.

Η Κρίστεν Στιούαρτ έκανε μία στάση στο Παρίσι για το σόου του Καρλ Λάγκερφελντ καθ' οδόν προς το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών στη νότια Γαλλία, στο οποίο συμμετέχει ως μέλος της κριτικής επιτροπής.

"Τα σόου του είναι πάντα σαν να μπαίνεις σε ένα σύνθετο όνειρο" ανέφερε.

Υπερθέαμα κινηματογραφικών διαστάσεων

Το τεράστιο πλοίο χρειάστηκε δύο μήνες για να κατασκευαστεί. Το εξωτερικό του ήταν από κόντρα πλακέ και το κύριο σώμα του από χάλυβα. Το όνομά του κρουαζιερόπλοιου La Pausa προήλθε από τη γαλλική βίλα της Coco Chanel. Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργούσε κύματα ωκεανού και ακουγόταν οι ήχοι γλάρων. Το θέμα της θάλασσας ήταν ορατό σε όλα τα ρούχα, τα οποία έφεραν τη ναυτική λωρίδα.

Στην αρχή του σόου παρουσιάστηκαν κομψά baggy παντελόνια με αθλητικές ασπρόμαυρες ρίγες. Το μοτίβο βασίστηκε στα εντυπωσιακά σχέδια που είχαν τα αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως καμουφλάζ.

Για το "Dazzle Camouflage" ή "Razzle Dazzle" χρησιμοποιούνταν φωτεινά, έντονα χρώματα και διαγώνιες ρίγες, ώστε να μην μπορεί να γίνει εκτίμηση του μεγέθους και της πορείας του πλοίου. Οι ρίγες εμφανίστηκαν στις φούστες και σε λευκά σπορ φορέματα του Καρλ Λάγκερφελντ. Το στιλ της δεκαετίας του ‘60 ήταν το κλειδί στη cruise συλλογή Chanel αποτελούμενη από 87 κομμάτια.

Λευκά μπερέ σε συνδυασμό με μίνι φορέματα, μίνι φούστες και χαλαρά λευκά πουλόβερ με ρετρό λαιμόκοψη/bateau που πέφτει χαμηλά αφήνοντας ακάλυπτους τους ώμους ήταν κυρίαρχα στοιχεία της συλλογής. Μετά την επίδειξη, οι VIP καλεσμένοι ανέβηκαν στο πλοίο για το πάρτι και το βάπτισαν με σαμπάνια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ