ΜΟΔΑ

Και όμως η Κάιλι Τζένερ δεν είναι τόσο αυτοδημιούργητη όσο ισχυρίζεται το Forbes

Και όμως η Κάιλι Τζένερ δεν είναι τόσο αυτοδημιούργητη όσο ισχυρίζεται το Forbes
REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Η Κάιλι Τζένερ-Καρντάσιαν (Kylie Jenner), ο Βενιαμίν της συμμορίας των Καρντάσιαν/Τζένερ είναι η πιο νέα "αυτοδημιούργητη" δισεκατομμυριούχος για το περιοδικό Forbes.

Ντυμένη αυστηρά η Τζένερ χαμογελάει στο εξώφυλλο του περιοδικού με ένα αμήχανο χαμόγελο. Το άρθρο που συνοδεύει την αναγνώριση της Τζένερ υπόσχεται να μας αποκαλύψει το μυστικό μιας αυτοκρατορίας που έχτισε η Κάιλι Τζένερ κερδίζοντας σχεδόν 900 εκατομμύρια δολάρια σε τρία χρόνια.

Το μυστικό αναφέρεται εννέα φορές στο άρθρο αλλά δεν ορίζεται ως τέτοιο. Όπως και να έχει καμία από τις Καρντάσιαν και τις Τζένερ δεν θα είχε καταφέρει τίποτα χωρίς το μάνατζμεντ της μητέρας τους. Την διαβολικά έξυπνη Κρις Τζένερ.

Το περιοδικό σωστά ισχυρίζεται ότι η εταιρία καλλυντικών που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με ένα, δύο προϊόντα για χείλη, η Τζένερ έχει αναπτυχθεί σε μια αυτοκρατορία που αξίζει χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια. Η Τζένερ φέρεται να είναι η μόνη ιδιοκτήτρια αυτής της αυτοκρατορίας και όντως είναι η πιο μικρή σε μια λίστα κροίσων.

Ωστόσο η Κάιλι κάθε άλλο παρά "αυτοδημιούργητη" είναι. Ο πλούτος της είναι μια μελετημένη κίνηση επιρροής της μητέρας της Τζένερ που παίρνει το 10% από τα κέρδη των επιχειρήσεων των απογόνων της.

Η ιδιοφυΐα για την "εμπορία" των παιδιών της και τη δημιουργία μιας καπιταλιστικής αυτοκρατορίας γύρω από την εικόνα τους της Κρις Τζένερ είναι το μυστικό σε μια επιτυχία πολλών.

https://www.instagram.com/p/p

Η αυτοκρατορία των καλλυντικών Τζένερ έφερε τον Βενιαμίν της οικογένειας σε μια λίστα με ονόματα πραγματικά αυτοδημιούργητων γυναικών όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Μεγκ Ουίτμαν και η Τόρι Μπερτς.

Η λέξη "αυτοδημιούργητος", ένα μεταφραστικό δάνειο από την αγγλική self-made, αφορά σε ανθρώπους που έχουν καταφέρει να επιτύχουν στη ζωή τους σε διάφορους τομείς (οικονομικό, κοινωνικό κ.λπ.) βασιζόμενοι μόνο στις δικές του δυνάμεις κι όχι σε άλλους.

https://www.instagram.com/p/p

Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της νεότερης Τζένερ που ναι, είχε την ιδέα να ασχοληθεί με τα καλλυντικά, κατάφερε όμως να χτίσει την αυτοκρατορία της με τη δύναμη και επιρροή των ονομάτων Κρις Τζένερ και της αδελφής της Κιμ Καρντάσιαν.

Ως το νεώτερο παιδί μιας ήδη ακμάζουσας αυτοκρατορίας, η Κάιλι Τζένερ μεγάλωσε στην τηλεόραση και γεννήθηκε σε πλούτο. Οι απόγονοι της Κρις Τζένερ αξίζουν την αναγνώριση ως επιδραστικές και επιτυχημένες γυναίκες του επιχειρηματικού κόσμου και του lifestyle, ωστόσο αυτοδημιούργητες.

Το Forbes χαρακτηρίζει την Κάιλι, "τη νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο". Ωστόσο η μόνη πραγματικά αυτοδημιούργητη της συμμορίας είναι η μητέρα τους και αυτό το Forbes επέλεξε να το ξεχάσει. Ah, Touché.

To Forbes για τη Τζένερ

Καμαρώνει για την ικανότητά της να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για το επιχειρηματικό της δαιμόνιο: η Κάιλι Τζένερ, η βενιαμίν της οικογένειας Καρντάσιαν-Τζένερ, σε λιγότερο από ένα μήνα θα γιορτάσει τα 21α γενέθλιά της και θα συμπεριληφθεί στους πλουσιότερους νέους του πλανήτη.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes που της αφιέρωσε το εξώφυλλο τεύχους του για τον Αύγουστο, η Κάιλι Τζένερ διαθέτει ήδη μια αυτοκρατορία που αντιπροσωπεύει 900 εκατομμύρια δολάρια, τρία χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρίας καλλυντικών της, η επιτυχία της οποίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια θεραπεία αύξησης του όγκου των χειλιών.

Μια επιτυχία που ενισχύεται από το τεράστιο κοινό που διαθέτει η Τζένερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η νεαρή, που έγινε μαμά τον Φεβρουάριο, έχει 110 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, αριθμός που την κάνει μια από τις 10 προσωπικότητες με τους περισσότερους ακόλουθους παγκοσμίως στο μέσο αυτό που υπολογίζουν πολύ οι διασημότητες (Σελίνα Γκόμεζ και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι δύο πρώτοι).

Προσφέροντας πλήρη απασχόληση σε μόλις επτά εργαζόμενους, η Τζένερ αποδεικνύει ένα "νέο μοντέλο χρήσης της διασημότητας", υπογραμμίζει το Forbes. "Στο βάθος, όλα όσα κάνει η Τζένερ για να κερδίζει όλα αυτά τα λεφτά είναι ότι χρησιμοποιεί το κοινό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης".

Η Κάιλι Τζένερ η οποία πλέον σήμερα δεν φουσκώνει τα χείλη της, ενορχήστρωσε επιδέξια στο Instagram τον Φεβρουάριο την ανακοίνωση της γέννησης της κόρης που απέκτησε με τον ράπερ Τρέιβις Σκοτ. Έπειτα από μήνες σιγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Κάιλι ανάρτησε στο YouTube ένα βίντεο 11 λεπτών, που δείχνει σημαντικές στιγμές της μητρότητάς της. Το βίντεο είχε 11 εκατομμύρια προβολές μέσα σε 12 ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ