ΜΟΔΑ

Γιατί όλος ο κόσμος ασχολείται με τη Gigi Hadid

Γιατί όλος ο κόσμος ασχολείται με τη Gigi Hadid
Jean-Baptiste Mondino for Numero

H 20χρονη Gigi Hadid είναι μία από εκείνες τις γυναίκες που ξαφνικά βρίσκονται μπροστά σου και διαγράφουν μια πορεία στο φως της δημοσιότητας τόσο συμπαγή, τόσο μεγάλη που δεν μπορείς να μείνεις αδιάφορος.

Η Gigi είναι για τον κόσμο της μόδας το απίθανο ανερχόμενο αστέρι του μόντελινγκ και σε αυτό συμφωνούν όλοι. Οι πελάτες που της κλείνουν ακριβά συμβόλαια (“δεν είμαι διατεθειμένη όμως να κάνω αναρτήσεις στα social media για τον καθένα, όσα και αν με πληρώσουν” έχει πει σε ανύποπτο χρόνο), η κάστα των περιοδικών που την επιλέγουν για εξώφυλλα και spreads (από τον Ζαν Μπατίστ Μοντίνο που τη φωτογράφισε για το Numero στην Αlexandra Schulman της βρετανικής Vogue ή τον Steven Meisel που για χάρη της ιταλικής Vogue την έκανε μια disco βασίλισσα με άφρο), η Victoria’s Secret που επάνω στις καμπύλες της επενδύει προϊόντα, στις φιλίες της με το αντίπαλο δέος στα τσικό του μόντελινγκ (Kendal Jenner).

Το γιατί η Gigi είναι το pin-up των millennials είναι απλό. Ακόμη και αν (α) δεν ξέρεις ακριβώς ποια είναι, (β) γιατί είναι διάσημη και (γ) αν θα πρέπει να ενδιαφερθείς επειδή είναι ΠΟΛΥ διάσημη. Προφανώς εσεύ κάνεις κάτι λάθος γιατί η Gigi Hadid είναι πολλά.

Είναι βασίλισσα στα κοινωνικά δίκτυα

Οι αναρτήσεις της σο Instagram δεν είναι μόνο δημοφιλείς, είναι και ουσιαστικές. Πρόσφατα η Hadid εξομολογήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο την διαμάχη της με τους haters, τους ανθρώπους που την κατηγόρησαν ότι είναι-πολύ-χοντρή-για-να-είναι-μοντέλο και τους έβαλε στη θέση τους ένα post τη φορά.

Είναι πορφυρογέννητη

Η μητέρα της είναι το πρώην μοντέλο από την Ολλανδία Yolanda Foster που έχει κάνει τους πάντες κοινωνούς στο πλουμιστό lifestyle της με τη συμμετοχή της στο "The Real Housewives of Beverly Hills". Ο πατέρας της είναι ο Mohamed Hadid, ένας περίπου μεγιστάνας της κτηματομεσιτικής αγοράς στη δυτική ακτογραμμή της Αμερικής. Προφανώς η Gigi δεν είχε κανένα λόγο να δουλέψει όσο η ίδια ισχυρίζεται (και αποδεικνύεται) ότι το κάνει.

Είναι από μικρή πλανεύτρα του φακού

H Hadid έκανε για πρώτη φορά το μοντέλο πριν καν μάθει τι σημαίνει να είσαι μοντέλο. Ο συνιδρυτής της Guess, οικογενειακός φίλος, την ήθελε να ποζάρει σαν μια γλυκιά σαν cupcake μπέμπα σε κάποιες φωτογραφίσεις της εταιρίας, η μητέρα της το επέτρεψε αλλά όλα αυτά μπορούσε να τα κάνει μέχρι τα 8 της. “Μετά την έστειλα σχολείο στη Νέα Υόρκη, την εξαφάνισα”. H μητέρα της ήθελε να είναι ένα κορίτσι μορφωμένο. Η Gigi ήθελε να είναι μια δουλευταρού με παιδεία. Η συμφωνία τους πήγε κατ’ευχή.

Είναι κοσμική

Η Gigi Hadid μιλάει με μια κανονικότητα όταν αναφέρεται στις κολλητές της, την Τέιλορ Σουίφτ, την Κάρλι Κλος, τη Λίλι Άλντριτζ. Επίσης μιλάει με μια κανονικότητα για τον κύκλο της, τον Τζάστιν Μπίμπερ, την Σελένα Γκόμεζ, τον νέο για δύο εβδομάδες και πρώην πλέον για πάντα φίλο της, πρώην One Direction, Ζayn Malik.

Είναι ειρηνοποιός

Η Hadid έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη και την Ολλανδία. Οπότε όταν έκανε τη δική της εκδοχή του πρώτου εξωφύλλου της αμερικανικής Vogue που είχε επιμεληθεί η Anna Wintour το 1988 ήξερε ότι έδινε τη δική της απάντηση στο Μεσανατολικό. Τότε ήταν η Michaela Bercu από το Ισραήλ σε μία λήψη αμερικανικής ανεμελιάς. Τώρα είναι η Gigi H και αυτό δεν ήταν μια τυχαία επιλογή της.

Είναι η αδελφή της Bella

Που είναι καστανή. Που την αγαπάει ο Καρλ Λάγκερφελντ. Που την έχρισε πρωταγωνίστρια της Chanel. Που είναι το κορίτσι του the Weeknd. Που είναι μια αμαζόνα για τον έρωτα αυτό και σκοτώνει κόσμο για το αγόρι με το μαλλί υπόστεγο. Που έγινε viral αυτή την εβδομάδα καθώς πρωταγωνιστεί στο video του νέου του single και κόβει λαιμούς. Που είναι oι Hadid της ημέρας. Aυτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ