ΜΟΔΑ

Ρίτσαρντ Κουίν: Ο σχεδιαστής του 2018 είναι ο μόνος που έφερε τη βασίλισσα στο σόου του

Ρίτσαρντ Κουίν: Ο σχεδιαστής του 2018 είναι ο μόνος που έφερε τη βασίλισσα στο σόου του
NEIL HALL/ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο εικοσιοκτάχρονος Ρίτσαρντ Κουίν παραδέχεται ότι τη μέρα που η βασίλισσα Ελισάβετ ήλθε να παρακολουθήσει το σόου του, δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς σήμαινε αυτό. Βλέποντας το όνομά του να ενκτοξεύεται στην κορυφή της διεθνούς μόδας, όμως, κατά τη διάρκεια του 2018, τελικά μάλλον κατάλαβε...

Η συνεργασία του με τα Liberty of London και Debenhams, το φόρεμα που έφτιαξε για την Αμάλ Αλαμουντίν για το Met Gala, εκείνο που έβαλε την περασμένη εβδομάδα η Ναόμι Γουάτς (κεντημένο με Swarovski, από τη συλλογή του Spring-Summer 2019) στα βρετανικά Fashion Awards, το βραβείο που κέρδισε ως ο καλύτερος αναδυόμενος σχεδιαστής γυναικείας Μόδας, είναι κάποιες από τις στιγμές που έχει να θυμάται ο Κουίν από το 2018.

Το highlight της καριέρας τους έως τώρα, όμως, είναι αναμφίβολα η στιγμή που η βασίλισσα Ελισσάβετ κάθισε στην πρώτη σειρά της επίδειξής του στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, που ήτα ουσιαστικά και η πρώτη του επίδειξη. Η βασίλισσα, που δεν έδειξε ιδιαίτερα αν της άρεσαν τα ρούχα του ή όχι, του έδωσε μετά ο βραβείο που έχει το όνομά της και ξαφνικά όλα τα φώτα στράφηκαν επάνω του και έγινε το πιο hot όνομα στον κόσμο των celebrities, με τη Μπιγιονσέ και τη Lady Gaga να είναι ήδη ανάμεσα στις πελάτισσές του.

Φυσικά το να έχεις τη βασίλισσα στο σόου σου είναι μια κάπως σουρεαλιστική εμπειρία. «Προφανώς ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση και δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα συμβεί, επειδή δεν έχε συμβεί ποτέ ξανά», λέει ο ίδιος ο σχεδιαστής, που προσθέτει ότι δεν είχε καταλάβει ακριβώς το μέγεθος της επίσκεψης αυτής. Ο ίδιος νόμιζε ότι θα ασχολούντο μόνο τα τοπικά ΜΜΕ και ξαφνικά έγινε παγκόσμια είδηση.

«Ήταν η τέλεια καταιγίδα», λέει γελώντας. «Τόσα θετικά πράγματα προέκυψαν απ’ αυτό». Βασικά μπήκε στο χάρτη της μόδας, κάτι όχι και τόσο εύκολο στην εποχή μας και σε όλες τις εποχές.

Ο ίδιος λέει ότι βλέπει τη μόδα σαν μπίζνες και γι αυτό επενδύει όλα τα χρήματα που παίρνει από τα διάφορα βραβεία που κερδίζει, σε μηχανήματα με τα οποία δημιουργεί τα περίφημα prints του. «Το μόνο που μ’ ενδιαφέρει και σκέφτομαι διαρκώς είναι το επόμενο βήμα», λέει. Και όλος ο κόσμος της μόδας περιμένει να δει το δικό του για το 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ