ΜΟΔΑ

Chen Man, η Άνι Λίμποβιτς της Κίνας

Chen Man, η Άνι Λίμποβιτς της Κίνας
Chen Man

Καθώς η Κίνα γίνεται παράγοντας στην αγορά πολυτελείας, καθώς η Κίνα γίνεται μια κραταιά δύναμη στο χώρο της μόδας μιας φωτογράφος κάνει τα πιο πολύτιμα κλικ από όλους. Η 35χρονη από το Πεκίνο Chen Man είναι η Άνι Λίμποβιτς της Απαγορευμένης Πόλης.

Οι φωτογραφίες της έχουν κοσμίσει κάθε πολύτιμο λογότυπο περιοδικού. Vogue, Elle, Harper's Bazaar, Cosmopolitan και i.D. είναι μερικά μόνο από τα έντυπα που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί της ενώ η φήμη της δεν είναι περιορισμένη πίσω από το Σινικό Τείχος.

Υπογράφοντας με ένα πολύχρωμο βλέμμα

chen man 6

Πέρα από τους άπειρους διάσημους της χώρας της η Chen Man έχει παγιδέψει στο φακό της αστέρες από το παγκόσμιο πάνθεον της show biz. Sophie Marceau, Rihanna, Nicole Kidman και Victoria Beckham είναι μερικές μόνο σταρ που εκτίμησαν το ταλέντο και δέχθηκαν να φωτογραφηθούν από εκείνη.

Το CNN Style επισκέφθηκε το studio της Chen Man στο κέντρο της πρωτεύουσας που πνίγεται στη μόλυνση όσο γίνονταν οι προετοιμασίες για να φωτογραφηθεί η πιο ισχυρή καλλιτέχνης της Κίνας, η Fan Bingbing που αναδείχθηκε από το Forbes η τέταρτη πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός για το 2015 και η λαμπερή σειρήνα της μεγάλης οθόνης από την Ταϊβάν Shu Qi.

Από τη φτώχεια, στη λάμψη

Η δουλειά και το πορτφόλιο της Chen είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, οι λήψεις της είναι χαρακτηριστικές. Στυλιζαρισμένες στην εντέλεια με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των μάγων του post production η φωτογράφος ενσωματώνει στοιχεία της Ανατολής με τις εικόνες της να αναδεικνύουν την εικονογραφία μιας Κίνας μοντέρνας, φιλόδοξης και εμβληματικής.

Στη συνάντηση της με το CNN Style η Chen μίλησε για τα παιδικά της χρόνια στα παραδοσιακά σοκάκια του Πεκίνου, στα στενά χουτόνγκ της πόλης όπου η ζέστη και το φαί ήταν ελάχιστα και η ζωή ήταν σχεδόν κοινοβιακή. Η γενιά της έζησε τις καλές και κακές αλλαγές, είναι η γενιά των balinghou, όσων γεννήθηκαν μετά τη δεκαετία του 80. Όμως η Chen δεν περιορίζει τη ματιά της μόνο στις σελίδες της λάμψης. Η δουλειά της πίσω από το φωτογραφικό φακό έχει εύρος. Από εξώφυλλα περιοδικών σε καμπάνιες μόδας, καλλιτεχνική φωτογραφία αλλά και τις πιο άγνωστες, παραδοσιακές ζωγραφιές της.

Την άνοιξη του 2016 η δουλειά της Chen Man θα εκτεθεί στον αρχαίο ναό Tai Miao της Απαγορευμένης Πόλης.

Chen Man: China's 'Annie Leibovitz' is changing how the world sees China by Stephy Chung, CNN and Husain Amer, Cao Chun Yang, Wayne Riley, for CNN

Διαβάστε και αυτά

Από το Γκραντ Κάνυον στον Πύργο του Άιφελ, αυτό το μοντέλο έχει κάνει τον κόσμο την πασαρέλα της

Χόφμαν, Γουίλιαμς, Λίμποβιτς. Οι master της τέχνης τους θα σε διδάξουν online

Γιατί η Σερένα Γουίλιαμς είναι η αθλήτρια της χρονιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ