ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: H Kέιτ Μπλάνσετ προτιμάει να είναι μητέρα, όχι σταρ

Όσκαρ 2016: H Kέιτ Μπλάνσετ προτιμάει να είναι μητέρα, όχι σταρ
Norman Jean Roy for Harper's Bazaar

Με την ερμηνεία της στο δράμα “Carol” να έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τότε που ξεκίνησε την φεστιβαλική του καριέρα τον Μάιο στις Κάννες η Αυστραλή ηθοποιός επιβεβαιώνει την κυριαρχία της στην έβδομη τέχνη. Η τελευταία όμως δεν είναι και η προτεραιότητα της.

Από τον Μάρτιο η Μπλάνσετ ζει τη μητρότητα ξανά από την αρχή μετά την κίνηση ανθρωπιάς της, την υιοθεσία της μικρής της κόρης, Έντιθ Βίβιαν Πατρίσια Άπτον. Το μωρό θα είναι και η απόλυτη προτεραιότητα της είπε η σταρ στην τελευταία της συνέντευξη στο Harper's Bazaar καθώς σκοπεύει να πάρει άτυπη άδεια από τα κινηματογραφικά studio για ένα, τουλάχιστον, χρόνο.

Αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση

Η ηθοποιός αξιώσεων που κυριαρχεί στη μόδα αλλά και τη μεγάλη οθόνη έχει ήδη τρία αγόρια με το σύζυγο της, το σεναριογράφο και σκηνοθέτη Άντριου Άπτον αλλά η εμπειρία της δεν την κάνει να νοιώθει πιο σίγουρη για τη νέα μητρότητα που “ήρθε” στη ζωή της.

“Eίναι πάντα η πρώτη φορά” είπε στη συνέντευξη της του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει την πρώτη ημέρα ενός νέου έτους κλείνοντας με τον πιο λαμπερό τρόπο μια χρονιά που ήταν πραγματικά καλή για την ίδια.

Φορώντας ένα κομμάτι από τη συλλογή για την Άνοιξη 2016 του Erdem Moralioglu η Μπλάνσετ μοιάζει ακριβώς αυτό που είναι χρόνια τώρα. Αειθαλής και εκλεπτυσμένη, γοητευτική και σχεδόν γαλαζοαίματη, η Μπλάνσετ αποφάσισε να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι στην Αμερική γιατί εκεί οι νόμοι είναι καλύτεροι για τα παιδιά και με αυτή την κίνηση της δίνει ένα σύνθημα ανθρωπιάς.

“Ο κόσμος θα γεμίσει από ορφανά μετά την προσφυγική κρίση, πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό το κάλεσμα” σχολίασε η 45χρονη ηθοποιός που προτιμάει να προστατεύει από το να λάμπει στα κόκκινα χαλιά του κόσμου ή να σχολιάζει όσους παραποίησαν τις δηλώσεις της στο Variety με αφορμή την ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δύο γυναίκες στην ταινία του Τοντ Χέινς όπου και πρωταγωνιστεί, πως είχε "πολλές σχέσεις με γυναίκες".

"Δεν είχα σχέσεις με γυναίκες" πρόσθεσε η Μπλάνσετ. "Βέβαια το 2015, η απάντηση [σε μία τέτοιου είδους ερώτηση] δεν θα έπρεπε να έχει σημασία" συμπλήρωσε πριν επισημάνει ότι "σε 70 χώρες του κόσμου η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομη. Παρά την όποια πρόοδο ζούμε σε βαθιά συντηρητικούς καιρούς".

Η Έντιθ έχει μια πολύ καλή μαμά.

Διαβάστε και αυτά

Ο Μάικλ Μουρ δίνει το σπίτι του στους πρόσφυγες

Ο Ai Weiwei στη Λέσβο του ξεριζωμού

Από τo Ηomeland του Χόλιγουντ στη Λέσβο των προσφύγων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ