ΜΟΔΑ

Κορωνοϊός: Ο οίκος Chanel αναστέλλει την παραγωγή και κλείνει εργοστάσια

Κορωνοϊός: Ο οίκος Chanel αναστέλλει την παραγωγή και κλείνει εργοστάσια
Charles Sykes/Invision/AP

Ο γαλλικός οίκος ένδυσης υψηλής ραπτικής και πολυτελών αξεσουάρ Chanel ανακοίνωσε ότι διακόπτει προσωρινά την παραγωγή λόγω της πανδημίας του κορονωϊού.

Ο οίκος ειδών πολυτελείας Chanel κλείνει τα εργοστάσιά του στη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία για τις επόμενες δύο εβδομάδες ή για όσο χρειαστεί.

«Ο οίκος Chanel έλαβε την απόφαση, σε συμφωνία με τις πιο πρόσφατες οδηγίες της κυβέρνησης, να κλείσει το σύνολο των παραγωγικών του εγκαταστάσεων στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία [ωρολογοποιία] καθώς και τα τμήματα υψηλής ραπτικής, έτοιμων ενδυμάτων, métiers d’art και κοσμημάτων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει τονίσει ότι οι πολίτες της χώρας πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους για 15 μέρες, καθώς η Γαλλία είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν χτυπηθεί πολύ από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο όμιλος πολυτελών ειδών δεσμεύθηκε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αμοίβονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο γαλλικός οίκος ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ακυρώνεται και η επίδειξη μόδας της συλλογής cruise που είχε προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάιο στο Κάπρι.

Ο ανταγωνιστικός ιταλικός οίκος πολυτελούς ένδυσης και αξεσουάρ, Gucci έχει ήδη κλείσει τα εργοστάσια στις περιφέρειες Τοσκάνη και Μάρκε μέχρι τις 20 Μαρτίου, αλλά ετο πιθανότερο είναι να παραταθεί η διακοπή της παραγωγής, καθώς η Ιταλία βρίσκεται ακόμη σε καθολικό αποκλεισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ