ΜΟΔΑ

Kέιτ Μίντλετον: Πως η Δούκισσα έκλεψε το στέμμα της Νταϊάνα στην Ινδία

Kέιτ Μίντλετον: Πως η Δούκισσα έκλεψε το στέμμα της Νταϊάνα στην Ινδία

Η Κέιτ Μίντλετον δεν είναι μια πριγκίπισσα Νταϊάνα και αυτό είναι μόνο προτέρημα για τη μοναρχία της Βρετανίας, ειδικά στην Ινδία.

Καθώς η 34χρονη Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συνεχίζουν την περιοδεία τους, τα media της χώρας εξαίρουν την παρουσία και την άνεση της Δούκισσας του Κέμπριτζ από την αρχή της επίσημης επίσκεψης της στην Ινδία των μεγάλων αποκλίσεων.

Τόσο τα αγγλοσαξονικά media όσο και ο ινδικός τύπος, μιλάνε για μια άνευ προηγουμένου πολιτιστική και διπλωματική επιτυχία καθώς, ήδη από την πρώτη ημέρα τους στη Βομβάη, το ζεύγος συμμετείχε σε αγώνα κρίκετ, ένα άθλημα που είναι και το εθνικό σπορ της χώρας, επισκέφθηκε φτωχογειτονιές και κατέθεσε στεφάνι από λευκά κρίνα στη μνήμη των 31 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2008 στο Taj Mahal Palace Hotel της Βομβάης.

To στιλ της ο πολιτικός της λόγος

Από την αρχή της περιοδείας, η Μίντλετον φάνηκε να παίζει έξυπνα το παιχνίδι των φλας και των δημόσιων εμφανίσεων της. Οι στιλιστικές της επιλογές διπλωματικές, περάσαν από το κόκκινο με έθνικ αναφορές σύνολο Alexander McQueen στο πιο αέρινο φόρεμα της γεννημένης στην Βομβάη σχεδιάστριας Anita Dongre. Στο χθεσινό gala όπου και συναντήθηκαν με τους λαμπερούς αστέρες του Bollywood, η Μίντλετον ήταν για πολλούς πιο λαμπεροί από όλους τους σταρ μαζί, ντυμένη με ένα μπλε φόρεμα της αγαπημένης σχεδιάστριας της Jenny Packham. Μικρή λεπτομέρεια. Συνδύασε το ρούχο με κοσμήματα φτιαγμένα από τον οίκο Amrapali που ιδρύθηκε στην Τζαιπούρ το 1978.

Καθώς η περιοδεία στη χώρα των καστών συνεχίζεται, με την Δούκισσα να φοράει μια δημιουργία της Emilia Wickstead (ένα κομμάτι που ήδη έχει ξεπουλήσει online) στη συνάντηση της με νέους, επίδοξους επιχειρηματίες της τεχνολογίας στη Βομβάη, τα media του βασιλικού ρεπορτάζ επιβεβαιώνονται καθώς έλεγαν εδώ και καιρό ότι η Κέιτ Μίντλετον πρέπει να είναι και θα είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, των περιοδικών και των ιστοσελίδων του στιλ και της λάμψης.

“Σημαντικότερη από τη Νταϊάνα”

2016 03 29T150402Z 1015658167 LR1EC3T15UFAW RTRMADP 3 BRITAIN ROYALS TAJMAHAL

Η Νταϊάνα, μόνη, στο Ταζ Μαχάλ το 1992. REUTERS/Ulli Michel

Η Κέιτ Μίντλετον σταδιακά και αθόρυβα γίνεται η νέα παγκόσμια εικόνα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και το κάνει με άνεση, χαμογελώντας. Σε αντίθεση με τη Νταϊάνα, η οποία όπως σχολιάζει και ο Tom Sykes του Daily Beast ήταν ανίκανη να διαχειριστεί την προσοχή και την πίεση των media στο πρόσωπο της -κάτι που δικαιολογείται εύκολα καθώς η Lady D ήταν μόλις 19 όταν αρραβωνιάστηκε τον πρίγκιπα Κάρολο, η Κέιτ ήταν 29 όταν παντρεύτηκε τον γιο του- και υιοθετούσε μια αμυντική στάση απέναντι στην δημόσια προβολή, η Μίντλετον ωριμάζει επιδεικνύοντας αυτοπεποίθηση και προθυμία να φέρει τη μοναρχία της σύγχρονης Βρετανίας πιο κοντά στον κανονικό άνθρωπο και αναγνώστη.

Είναι βαρετή;

Ναι.

Είναι θανάσιμα βαρετή για κίτρινες φυλλάδες που αναζητούν το δράμα και το σκάνδαλο και ναι είναι πολύ βαρετή όταν συγκριθεί με την ιστορία και κυρίως το άδοξο τέλος της μητέρας του Ουίλιαμ. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε κερδίσει τις καρδιές της Ινδίας τον Φεβρουάριο του 1992, όταν και φωτογραφήθηκε μόνη μπροστά στο μνημείο του Ταζ Μαχάλ, χαρίζοντας σε όλους την εικόνα μιας γυναίκας που είχε εγκαταλειφθεί από τον άντρα της και πενθούσε το τέλος του βασιλικού της ονείρου.

Η Κέιτ Μίντλετον θέλει να αλλάξει τη θλίψη σε χαμόγελο και το κάνει με αξιοθαύμαστη φωτογένεια. Κάπως έτσι, η αστή Δούκισσα του Κέμπριτζ γίνεται τελικά ό,τι καλύτερο για τους Ουίνδσορ γελώντας αβίαστα και παίζοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων σαν κρίκετ στην Ινδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ