ΜΟΔΑ

Aτέλειες, ρετούς και πρότυπα: Η Δούκισσα Νομικού μιλάει για την εικόνα του ψέματος

Aτέλειες, ρετούς και πρότυπα: Η Δούκισσα Νομικού μιλάει για την εικόνα του ψέματος

Είσαι υπερβολικά αδύνατος; Είσαι κοντός; Έχεις χοντρές γάμπες; Δεν έχεις στήθος; Έχεις μεγάλους γλουτούς; Χμμμ... Ποιος σου είπε κάτι τέτοιο; Και πού το ξέρει; Ποιο είναι το κριτήριό του; Ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης; Τα ψεύτικα πρότυπα των περιοδικών και της τηλεόρασης;

Ναι, τα πρότυπα των περιοδικών και της τηλεόρασης είναι ψεύτικα. Και το λέω συνειδητά και με πάσα ειλικρίνεια. Κι ας δουλεύω στην τηλεόραση.

Ό,τι βλέπετε δεν είναι χρυσός. Μερικές φορές μάλιστα είναι σκέτη λάσπη με επικάλυψη χρυσού. Αυτό βέβαια το ξέρετε, είστε υποψιασμένοι. Το θέμα είναι ότι και πάλι -κυρίως τα νέα κορίτσια- επηρεάζεστε και κάνετε το λάθος να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τα καλά ρετουσαρισμένα εξώφυλλα.

Με την τέλεια εκδοχή ενός «και καλά» τέλειου ανθρώπου, που φυσικά δεν υφίσταται στην πραγματικότητα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Δεν υπάρχει τηλεοπτική εκπομπή που να μην έχει ανθρώπους και μηχανήματα που φροντίζουν την εικόνα των παρουσιαστών. Μακιγιέρ, κομμωτές, σκηνοθέτες, διευθυντές φωτογραφίας, ειδικές κάμερες, θαυματουργά φώτα ή και φίλτρα ενώνουν τις δυνάμεις τους κάθε φορά που κάποιος από εμάς ετοιμάζεται να βγει στο γυαλί.

Διαβάστε περισσότερα στο Dutchesss Daily

ΔΗΜΟΦΙΛΗ