ΜΟΔΑ

Μέριλιν Μονρόε και Ράκελ Ουέλς τα πιο ιστορικά μπικίνι του αιώνα

Μέριλιν Μονρόε και Ράκελ Ουέλς τα πιο ιστορικά μπικίνι του αιώνα

Εμβληματικές σεξοβόμβες της έβδομης τέχνης αλλά και ανερχόμενες καλλονές όπως η Κέιτ Άπτον και η Κέλι Μπρουκ είναι μερικά από τα ονόματα που διεκδικούν μια θέση στην ιστορία του πιο σέξι μικρού υφάσματος που φοριέται ιδανικά βρεγμένο, το μπικίνι.

Μισό αιώνα από τότε που η Ουέλς εντυπωσίασε το κοινό ως αμαζόνα των σπηλαίων με την ανύπαρκτη δερμάτινη περιβολή στο «Οne Million Years Β.C.» (1966) η καλλονή δικαιώνεται με μία δημοσκόπηση για τα πιο ωραία, σέξι, αισθησιακά μπικίνι που πέρασαν ποτέ από την ποπ κουλτούρα των καιρών.

Στη δεύτερη θέση την ακολουθεί μια Ευρωπαία που όρισε τις φαντασιώσεις πολλών, ακόμη και του ίδιου του Τζέιμς Μποντ. Κανείς δεν μοιάζει να μπορεί να λησμονήσει την εμφάνιση της Ούρσουλα Άντρες στο Dr. No.

Tρίτη, όχι καταιδρωμένη, η Μέριλιν Μονρόε, το αρχέτυπο των pin-up που μας χάρισε ποτέ το Χόλιγουντ ενώ στην τέταρτη θέση φιγουράρει μια γυναίκα που η επιστημονική κοινότητα επιβεβαιώνει τις καμπύλες της. Η Κέλι Μπρουκ από τη Βρετανία είναι δίκαια εκεί.

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρία Swimwear365 σε μια προσπάθεια να διακρίνει τη θέση του μπικίνι στην κουλτούρα σήμερα.

Περισσότερες από 2.000 γυναίκες απάντησαν για τα μπικίνι που εκτιμούν πιο πολύ στη βιομηχανία του θεάματος σε έναν άτυπο εορτασμό της επετείου του μπικίνι που γεννήθηκε σαν σήμερα, δεκαετίες πριν.

«Διαπιστώνουμε με ευκολία ότι το μπικίνι παραμένει αλώβητο μέσα στο χρόνο» είπε ο υπεύθυνος της Swimwear365. "Οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι στον κόσμο, είτε είσαι σε μια παραλία είτε βρίσκεσαι σε ένα καθιστικό της Βρετανίας, είναι σημαντικό για τις γυναίκες να νιώθουν άνετα με το σώμα τους φορώντας μπικίνι» συμπλήρωσε.

«Να έχουν την αυτοπεποίθηση που κουβαλούσαν οι Ράκελ Ουέλς και Μέριλιν Μονρόε» συμπληρώνει.

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το babe των 90s, η Πάμελα Άντερσον ακόμη και αν η ίδια καθιερώθηκε φορώντας ένα κόκκινο ολόσωμο στο Baywatch. Tη Γαλλία εκπροσωπεί η Μπριζίτ Μπαρντό στην έβδομη θέση με τη δεκάδα να συμπληρώνουν οι Τζένιφερ Λόπεζ και Beyonce Knowles.

Στη μελέτη που συνοδεύει τη δημοσκόπηση έξι στις δέκα γυναίκες εξομολογήθηκαν ότι δεν νιώθουν καλά με το σώμα τους όταν φοράνε μπικίνι, με το συναίσθημα της ντροπής να είναι κοινό σε πολλές. Επιπλέον, δεν θα ήθελαν αδιάκριτα βλέμματα επάνω τους.

Μόλις ένα 2% των συμμετεχόντων είπαν ότι θα τολμήσουν να φορέσουν ό,τι θέλουν καθώς απολαμβάνουν να προκαλούν.

Ενδιαφέρουσα είναι και η θέση που έχουν οι γυναίκες για το «ιδανικό σώμα για μπικίνι». 43% από όσες συμμετείχαν δήλωσαν ότι πρόκειται για ένα ψέμα που έχει καλιεργηθεί από τα media και ένα 41% πιστεύει ότι μπορεί να καταφέρει να γίνει μια Ράκελ Ουέλς στη θέση της Ράκελ Ουέλς.

Στα θετικά η άποψη που έχουν οι γυναίκες για το κλασικό, θηλυκό, με καμπύλες σώμα το οποίο και είναι το πλέον επιθυμητό. Η πλειοψηφία των γυναικών είναι ευαχριστημένες με τις αναλογίες τους αν και πιστεύουν ότιυπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Αυτό είναι το HALL Of Fame του μπικίνι όπως το όρισαν αυτές που το φοράνε

Dr. No James Bond

1. Ράκελ Ουέλς

2. Ούρσουλα Άντρες

3. Mέριλιν Μονρόε

4. Kέλι Μπρουκ

5. Michelle Keegan

6. Πάμελα Άντερσον

7. Μπριζίτ Μπαρντό

8. Holly Willoughby

9. Τζένιφερ Λόπεζ

10. Beyonce

ΔΗΜΟΦΙΛΗ