ΜΟΔΑ

Τενεσί - έκθεση: Η μαγεία του Αλεξάντερ ΜακΚουίν μέσα από το φακό της Αν Ρέι

Τενεσί - έκθεση: Η μαγεία του Αλεξάντερ ΜακΚουίν μέσα από το φακό της Αν Ρέι

Η αφίσα της έκθεσης  «Lee Alexander McQueen & Ann Ray: Rendez-Vous»

H δημιουργική συνεργασία μεταξύ του εμβληματικού Βρετανού σχεδιαστή μόδας Αλεξάντερ ΜακΚουίν και της έμπιστης φίλης του, της γνωστής Γαλλίδας φωτογράφου Αν Ρέι εξερευνά έκθεση που εγκαινιάζεται τον επόμενο μήνα στο Μουσείο Τέχνης Frist, στο Νάσβιλ του Τενεσί, στις ΗΠΑ.

Η έκθεση «Lee Alexander McQueen & Ann Ray: Rendez-Vous» που διοργανώνεται από την Barrett Barrera Projects σε αντίθεση με άλλες εκθέσεις για τον θρυλικό σχεδιαστή μόδας, θα προσφέρει μια μοναδική οπτική στις κολεξιόν του, καθώς η Ρέι είχε αποκλειστική και απεριόριστη πρόσβαση στον κόσμο του και απαθανάτισε «τα πάντα, από στοχαστικές στιγμές στο στούντιο όταν σχεδίαζε μέχρι το οργανωμένο χάος στα παρασκήνια στις επιδείξεις πασαρέλας».

Συνολικά, η Γαλλίδα φωτογράφος φωτογράφισε 43 συλλογές και στην έκθεση θα παρουσιαστούν 65 φωτογραφίες που επέλεξε η ίδια από το αρχείο της που αποτελείται από περισσότερα από 32.000 αρνητικά.

Στην έκθεση έχουν συμπεριληφθεί 50 δημιουργίες που καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του ΜακΚουίν, δέκα σύνολα από την γκαρνταρόμπα της Ρέι και διάφορα συλλεκτικά ρούχα και αξεσουάρ, τα οποία προέρχονται από μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές έργων του σχεδιαστή στον κόσμο.

MCQUEEN ANN RAY

Η αφίσα της έκθεσης «Lee Alexander McQueen & Ann Ray: Rendez-Vous»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ