ΜΟΔΑ

Free the nipple: Η γυμνή επανάσταση της Bella Hadid στη γαλλική Vogue

Free the nipple: Η γυμνή επανάσταση της Bella Hadid στη γαλλική Vogue

Τα κορίτσια σήμερα είναι απελευθερωμένα ή τουλάχιστον θα ήθελαν, εάν το θελήσουν, να μπορούν να είναι.

Όταν η κόρη του Μπρους Γουίλις και της Ντεμί Μουρ, Σκάουτ Γουίλις κυκλοφόρησε γυμνόστηθη στους δρόμους της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 2014 τα σοβαροφανή, υποκριτικά media την κατηγόρησαν για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Ωστόσο, το κορίτσι με το επίθετο που είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει ήξερε τι έκανε. Η διαμαρτυρία της για την αυστηρή πολιτική λογοκρισίας του Instagram, έδωσε στο κίνημα χειραφέτησης των γυναικών Free The Nipple τη δημοσιότητα που του άξιζε.

Η απελευθέρωση της γυναικείας ανατομίας είναι ένας αγώνας με αίτημα καίριο. Γιατί να μην απενοχοποιηθεί η γυναικεία φιγούρα που εκθειάστηκε σε κάθε μορφή τέχνης από πάντα; Ποιος ο λόγος να συνεχίζεται η υποκρισία του πουριτανισμού και μια ημίγυμνη γυναίκα να θεωρείται ότι προσβάλει τα χρηστά ήθη των κοινωνικών δικτύων;

Scout Willis 1

Σε αυτή τη μάχη ακολούθησαν την Σκάουτ Γουίλις η Μάιλι Σάιρους, η Cara Delevingne και αναρίθμητες άλλες, ωραίες, εντυπωσιακές, κανονικές, σίγουρα όμως γυναίκες με μήνυμα που απευθύνεται σε πολλούς.

Πρόσφατα η Κένταλ Τζένερ έγραφε με ενθουσιασμό στο ιστολόγιο της για αυτή την topless επανάσταση των καιρών μας. Αφορμή για την ανάρτηση της Τζένερ, τα πικρόχολα σχόλια για μια εμφάνιση της με διαφάνεια που αποκάλυπτε περισσότερη σάρκα από όση αντέχουν οι πολλοί.

Σήμερα η Bella Hadid συστρατεύεται στο πλευρό της. Ακολουθώντας το παράδειγμα της γενιάς της αλλά και της αδελφής της Gigi που πόζαρε γυμνή για τη γαλλική έκδοση της Vogue κάποιους μήνες πριν, η Bella φωτογραφήθηκε γυμνή στις σελίδες του περιοδικού που εκθειάζει την ομορφιά αλλά και την τόλμη της στο τεύχος Σεπτεμβρίου.

gigi

H, κομψά λογοκριμένη ανάρτήση της στο Instagram υπενθυμίζει όλα όσα είπε σε μια άλλη έκδοση μόδας, το περιοδικό Glamour, μόλις μερικές ημέρες πριν όταν την ρώτησαν για το κίνημα που υπερασπίζεται.

"Η μητέρα μου είναι Ευρωπαία. Όλη μου η οικογένεια είμαστε Ευρωπαίοι. Πάντα ήμασταν πολύ άνετοι με τα σώματά μας. Μου αρέσει το ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι θηλυκές αλλά και δυναμικές. Ξέρεις, free the nipple! Δεν υπάρχει θέμα αν δεν θέλεις να δείξεις το σώμα σου με αυτόν τον τρόπο. Αλλά αν μία γυναίκα θέλει να δείξει το σώμα της, την υποστηρίζω" είπε η Bella Hadid που κάνει τη γυμνή επανάσταση της με λόγο και αιτία.

https://www.instagram.com/p/p

Άλλωστε για τη μόδα, τη βιομηχανία στην οποία κάνει καριέρα η Bella Hadid, το γυμνό μπούστο ήταν πάντα ένα σύμβολο θηλυκότητας, ελευθερίας και καλλιτεχνικής έκφρασης. Το γιατί το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν μεγαλύτερη ανοχή απέναντι στην τοξικότητα και το μίσος και εξακολουθούν να θεωρούν ταμπού το εκτεθειμένο γυναικείο στήθος είναι ένα ερώτημα που αξίζει να απαντηθεί, με ή χωρίς ρούχα. Το γιατί είμαστε ok με τις φρικαλεότητες της κοινωνίας του τρόμου, τους αποκεφαλισμούς των τζιχαντιστών και την οπλοκατοχή που οδηγεί σε εγκλήματα μίσους και νιώθουμε τρόμο μπροστά σε ένα ειλικρινά άκακο topless πορτρέτο ωστόσο, είναι κάτι που θα πρέπει να μας τρομάξει.

Πολύ.

free the nipple

ΔΗΜΟΦΙΛΗ