ΜΟΔΑ

Είτε αδυνατισμένη, είτε με καμπύλες, η Gigi Hadid συνεχίζει να δέχεται επίθεση στο Instagram

Είτε αδυνατισμένη, είτε με καμπύλες, η Gigi Hadid συνεχίζει να δέχεται επίθεση στο Instagram

“To σχόλιο σου δεν πρόκειται να με πτοήσει” γράφει η Gigi Hadid σε ακόμη μια ανάρτηση της, απάντηση στην τοξικότητα και την κακία χρήστη του Instagram. Πρόκειται για μια βεντέτα που έχει ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 και συνεχίζεται σχεδόν ένα χρόνο μετά.

Τότε, κατά τη διάρκεια Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης η supermodel των social media και αδελφή της εξίσου δυναμικής στη βιομηχανία της μόδας, Bella, η Gigi Hadid απαντούσε με ένα μακροσκελές κείμενο στο Instagram όσους σχολίασαν τη χυμώδη φιγούρα της όταν εμφανίστηκε με μαγιό στο fashion show του Tommy Hilfiger.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Gigi Hadid υπερασπίστηκε το δικαίωμα της γυναίκας στις καμπύλες.

“Τόσοι πολλοί άνθρωποι σχολίασαν πολύ γρήγορα, πολύ αρνητικά τον τελευταίο μήνα. Ναι, οι επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έρχονται κατά 99% από ανθρώπους, που δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε. Είμαι άνθρωπος και δεν πρόκειται να πω ψέματα. Άφησα αυτήν την αρνητικότητα να με επηρεάσει λίγο...

Ναι, δεν έχω το ίδιο σώμα, που έχουν άλλα μοντέλα στα show. Όχι, δεν πιστεύω ότι είμαι η καλύτερη στα show, στα οποία έχω συμμετέχει. Ναι, θέλω να κάνω μοναδικές εμφανίσεις, αλλά ξέρω ότι πρέπει να βελτιωθώ. Παρόλα αυτά, δεν είμαι η μοναδική με αυτόν τον τύπο σώματος στη μόδα... Κάνω απλώς τη δουλειά μου. Εκπροσωπώ μια εικόνα σώματος, που δεν ήταν αποδεκτή στον χώρο της υψηλής ραπτικής και είμαι πολύ τυχερή, που υποστηρίζομαι από σχεδιαστές, στιλίστες και δημοσιογράφους. Από όλους αυτούς, δηλαδή, που γνωρίζουν πως αυτό είναι μόδα, αυτό είναι τέχνη και δεν μπορεί ποτέ να παραμένει η ίδια...

gigi hadid instagram apantisi SEPTEMVRIOS

Ναι έχω στήθος, έχω κοιλιακούς, έχω οπίσθια, έχω μηρούς, αλλά δεν ζητώ ειδική μεταχείριση. Χωράω μέσα στα δείγματα. Τα γεμάτα κακία μηνύματά σας δεν με κάνουν να θέλω να αλλάξω το σώμα μου, να πω όχι στους σχεδιαστές, που με ζητούν στα show τους και σίγουρα δεν αλλάζουν τη γνώμη που έχουν οι σχεδιαστές για εμένα... Αν δεν σας αρέσει, μην με ακολουθείτε, μην παρακολουθείτε τη δουλειά μου, γιατί δεν πρόκειται να πάω πουθενά... Μου αρέσει που μπορώ να είμαι σέξι. Είμαι περήφανη γι’ αυτό...” κατέληγε.

Fast forward στον Αύγουστο του 2016. Σήμερα η Gigi Hadid απαντάει όχι για τις καμπύλες αλλά για το γυμνασμένο, πιο αδύνατο σώμα της.

“To λένε ενηλικίωση. Είναι αυτό που συμβαίνει στα σώματα των κοριτσιών όταν μεγαλώνουν, ακριβώς όπως συνέβη στα κορμιά των μητέρων μας. Οι επικρίσεις απέναντι στη φιγούρα μου αυτά τα τέσσερα χρόνια που αλλάζω μου έμαθε την ευκολία με την οποία οι άνθρωποι βάζουν ετικέτες και να σχολιάζουν με άγνοια. Εν τω μεταξύ... Αγαπούσα το σώμα μου ως 17χρονη αθλήτρια και αγαπώ το σώμα μου τώρα. Ναι, έχασα κάποια από τα κιλά της εφηβείας, ενώ διαμορφώνεται και η μυϊκή μου μάζα μετά από τόσα χρόνια εντατικής προπόνησης στο βόλεϊ. Το άγχος της δουλειάς με επηρεάζει, αλλά δεν ήταν πρόθεση μου να αλλάξω το σώμα μου ή να χάσω κιλά. Τρώω κανονικά, τρώω ό,τι θέλω και νιώθω δυνατή και υγιής. Το σχόλιο σου δεν πρόκειται να με πτοήσει”, έγραψε η Hadid.

“Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα γράψεις κάτι τέτοιο, σκέψου όλα εκείνα τα νεαρά κορίτσια που μπορεί να διαβάζουν τέτοια επικριτικά σχόλια, ενώ παράλληλα μεγαλώνουν και βλέπουν το σώμα τους να αλλάζει” έγραψε η Gigi Hadid που υπερασπίζεται το σώμα και την γυναικεία χειραφέτηση στο χώρο της μόδας που ακόμη παλεύει με τα πρότυπα ομορφιάς που αλλοιώνουν ζωές.

GIGI APANTISI INSTAGRAM AVGOUSTOS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ