ΜΟΔΑ

Η Tyra Banks στα χνάρια της Αντζελίνα Τζολί ως καθηγήτρια στο Stanford

Η Tyra Banks στα χνάρια της Αντζελίνα Τζολί ως καθηγήτρια στο Stanford
Facebook/TyraBanks

Η Τyra Banks αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αντζελίνα Τζολί και θα είναι μια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Stanford.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal η επιχειρηματίας, τηλεοπτική παραγωγός (το "America;s Next Top Model" είναι δικό της franchise στις τηλεοράσεις του κόσμου) και πρώην μοντέλο της Victoria's Secret, Tyra Banks τον Μάιο του 2017 θα αναλάβει τον ρόλο του επισκέπτη καθηγητή στο MBA του Πανεπιστημίου Stanford για δύο εβδομάδες.

«Εάν κάποιος δεν προσέχει, θα του κάνω παρατήρηση» σχολίασε η Tyra Banks που θα διδάξει σε συνεργασία με την καθηγήτρια Allison Kluger τα μυστικά του branding στo course "Project You: Building and Extending Your Personal Brand". Iδανική για τον νέο ρόλο η Banks έχει καταφέρει να καθιερώσει τον εαυτό της ως μια υπερδύναμη στο modeling.

tyra mba

Η Tyra Banks είναι μια ακόμη διάσημη που θα χαρίσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες της σε σπουδαστές περιώνυμων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

H Αντζελίνα Tζολί σε καιρούς πολέμου

Λίγους μήνες πριν, με επίσημη ανακοίνωση του το London School of Economics (LSE) μας εξέπληξε όταν ενημέρωσε ότι από το 2017 η Αντζελίνα Τζολί θα ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό του ως επισκέπτρια- καθηγήτρια για να διδάξει για τις “Γυναίκες Σε Καιρό Πολέμου”.

To μάθημα που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του LSE από την επόμενο διδακτικό έτος, πραγματεύεται μια θεματική που η Αντζελίνα Τζολί γνωρίζει καλά. Καθοδηγώντας τους μαθητές σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τις συνέπειες του πολέμου στις γυναίκες, με θεματική της την ειρήνη και την ασφάλεια το course είναι σύμφωνα με το πανεπιστημιακό ίδρυμα το πρώτο του είδους του παγκοσμίως.

jolie

Η Αντζελίνα Τζολί θα συμμαχήσει ακαδημαϊκά με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ.

“Είναι ζωτικής σημασίας να διευρύνουμε την συζήτηση για το πώς θα προωθήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών και θα τερματίσουμε το καθεστώς ατιμωρησίας για τα εγκλήματα που διαπράττονται δυσανάλογα σε βάρος τους όπως η σεξουαλική βία εν καιρώ πολέμου” ανέφερε η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) σε ανακοίνωση της. “Ανυπομονώ να διδάξω και να διδαχθώ από τους μαθητές αλλά και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου” πρόσθεσε.

Όταν η Αντζελίνα Τζολί έδωσε κίνητρο στον Ουίλιαμ Χέιγκ

Δύο χρόνια πριν, η συμμαχία τους ήταν ένα κάλεσμα σε πολλούς. Το 2014 Τζολί και Χέιγκ απαίτησαν να μπει τέλος στην ατιμωρησία των βιασμών που διαπράττονται κατά τη διάρκεια εμπόλεμων συγκρούσεων σε παγκόσμια συνδιάσκεψη του Λονδίνου. Ήταν ο καρπός μιας διετούς εκστρατείας της Αντζελίνα Τζολί και του Ουίλιαμ Χέιγκ, που δήλωσε τότε ότι η κινηματογραφική ταινία της Τζολί “Στη χώρα του αίματος και του μελιού” ήταν αυτή που του άνοιξε τα μάτια για το πρόβλημα της σεξουαλικής βίας στα πεδία των μαχών.

Η ταινία τοy 2011 ήταν και η πρώτη σκηνοθετική της απόπειρα. Το δράμα πραγματευόταν τον πόλεμο στη Βοσνία το διάστημα 1992 και 1995 κατά τη διάρκεια του οποίου εκτιμάται ότι 20.000 γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού. Ήδη από το 2012 οι Αντζελίνα Τζολί και Ουίλιαμ Χέιγκ ίδρυσαν την Πρωτοβουλία για την Πρόληψη της Σεξουαλικής Βίας στις Συρράξεις.

5539 in the land of blood and honey poster

ΔΗΜΟΦΙΛΗ