ΜΟΔΑ

NYFW: Μετά τη Vogue, τα Minions κατακτούν την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

NYFW: Μετά τη Vogue, τα Minions κατακτούν την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Αστεία, κίτρινα, φασαριόζικα και δημοφιλή τα Minions είναι αγαπημένοι χαρακτήρες πολλών. Ανάμεσα σε αυτούς, σχεδιαστές μόδας με εύσημα.

Μόλις πέρσι η βρετανική Vogue κυκλοφόρησε ένα mockumentary της Suzy Menkes με τις συνεντεύξεις σχεδιαστών μεταξύ των οποίων των Alber Elbaz, Giles Deacon και Stephen Jones, που μίλησαν για τα Minions και την επιρροή τους στο χώρο της μόδας.

Το αστείο βίντεο, φυσικά ήταν μία φάρσα, αλλά τα μικρά κίτρινα πλάσματα κατάφεραν να καθιερωθούν ως μούσες πολλών σχεδιαστών.

Πολλές από τις εταιρείες ρούχων με έδρα το Λονδίνο έσπευσαν να κυκλοφορήσουν μπλουζάκια και φορέματα με τις χαριτωμένες φατσούλες και τώρα η μόδα πέρασε στην άλλη άκρη του ατλαντικού καθώς απόψε η εταιρία Baja East θα παρουσιάσει την ανοιξιάτικη συλλογή της στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης που είναι εμπνευσμένη από χαρακτήρες των Μinions.

"Μας εμπνέει η άτακτη φύση τους και η αγάπη τους να διασκεδάζουν" λέει ο σχεδιαστής Τζον Τάργκον. Για την ανοιξιάτικη συλλογή τους ο Τάργκον και ο συνεργάτης του Σκοτ Στάντενμπεργκ εμπνεύστηκαν ακόμη και από τις διατροφικές συνήθειες των αξιολάτρευτα ενοχλητικών Minions, ακόμη και από τις μπανάνες που οι φανταστικοί αυτοί χαρακτήρες καταβροχθίζουν με λατρεία.

"Θέλουμε να διατηρήσουμε την αυθεντικότητα των Μinions φέρνοντας τα ταυτόχρονα κοντά στο ύψος των ρούχων που σχεδιάζουμε, ώστε να γίνουν μέρος της συλλογής μας" πρόσθεσε ο Τάργκον.

Mπανάνα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ