ΜΟΔΑ

Εφτά dont's στο αντρικό στιλ που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε, τέλος

Εφτά dont's στο αντρικό στιλ που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε, τέλος

Έχετε βρεθεί σε αυτή τη θέση, είτε το ομολογείται, είτε όχι. Έχετε σταθεί μπροστά από τον καθρέφτη και είστε αντιμέτωπος με τον συνδυασμό ρούχων που δεν έπρεπε. Είναι ok, όλοι κάνουμε λάθη. Αν δεν τα γνωρίζουμε.

Εάν όμως τα μάθουμε, αν μας τα υπενθυμίσουν, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να κυκλοφορείτε εκεί έξω σαν να σας έντυσε κάποιος ή κάποια που υπολείπεται γούστου.

Αυτά είναι εφτά faux pas στο αντρικό στύσιμο που πρέπει να αποφεύγεται όπως ο διάβολος το λιβάνι, ο Νόιερ τα γκολ, η Κιμ Καρντάσιαν τα media (για σήμερα, αύριο θα δείξει) ή/και ο Παππάς την Κωνσταντοπούλου.

1. Τσαλάκες στα ρούχα

Μισείτε το σιδέρωμα. Το ίδιο συμβαίνει σε όλους. Για να πούμε την αλήθεια ο μόνος λόγος να μη μισεί κάποιος το σιδέρωμα είναι αν πληρώνεται για αυτό. Όπως και να έχει κάποια ρούχα δεν μπορούν να φοριούνται τσαλακωμένα, βλέπε πουκάμισα. Δυστυχώς, για να έχουν τα πουκάμισα το effect που τους αρμόζει πρέπει να είναι σιδερωμένα.

Κόλπο για περίπου τεμπέληδες: τελειώνει το πλυντήριο, απλώνετε τα ρούχα σε κρεμάστρες, τα παίρνετε μαζί σας στο μπάνιο, χμ, το καυτό ντους δεν είναι κακή ιδέα, όλα γίνονται για τον ατμό. Ο ατμός θα εξαλείψει και τις τελευταίες ζάρες από τα πουκάμισά σας και όταν θέλετε να τα φορέσετε θα θέλουν ελάχιστο έως καθόλου σιδέρωμα.

2. Οι παγίδες του athleisure

Πολλοί θα πουν ότι οι φόρμες ανήκουν στο γυμναστήριο. Βασικά ναι, εκεί ανήκουν γιατί από αυτή την κουλτούρα, την κουλτούρα του fitness, γεννήθηκαν. Σήμερα το athleisure έχει φέρει φόρμες χαλαρές και υλικά εξελιγμένα για μια mix and match συνθήκη στο αντρικό ντύσιμο ενώ οι τάσεις στη μόδα (αντρική, γυναικεία, παιδική) δείχνουν το μονόδρομο του athleisure.

ΩΣΤΟΣΟ οι κακοφορμισμένες φόρμες από φτηνό υλικό είναι θλιβερές.

3. Παπούτσια, αυτή η αγωνία

Είναι κλασικό, είναι αληθινό. Τα παπούτσια στον άντρα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση εκτός και αν πρέπει να είναι πολύ χάλια για επειδή έχουμε τύπου Χάλογουιν, δεν ξέρω εγώ. Τα παπούτσια ας είναι καθαρά, όχι κακοφορμισμένα, τα δερμάτινα ας είναι περιποιημένα, γυαλισμένα, τους αξίζει. Επόμενο.

4. Το μήκος, του μήκους

Τη μία σεζόν ίσως πρέπει να είναι κοντό το ρεβέρ, την άλλη ίσως ακόμη πιο κοντό, την άλλη φθαρμένο. Όπως και να έχει η μόδα κύκλους κάνει και θα απαιτεί διάφορα από εσάς. Εαν πρέπει να μείνετε πιστοί σε ένα κανόνα ας είναι αυτός: το να φοράς παντελόνια με κοντά μπατζάκια είναι το ίδιο άσχημο με το να φοράς ένα παντελόνι που τα μπατζάκια του σέρνονται στο έδαφος. Θα μπορούσα να γίνω υπερβολικός απαιτώντας να μην φοράτε παντελόνια αν δεν είναι στο σωστό μήκος αλλά το gender bending θα αργήσει ακόμη να καθιερωθεί.

5. Τα μαθηματικά του μπλέιζερ

Ή "πως κουμπώνεις το σακάκι". Δεν έχει σημασία πόσο ακριβό είναι το κοστούμι που φοράτε (αν και μην λέμε ψέματα μεταξύ μας, ένα καλό ύφασμα κάνει πιο εντυπωσιακή την πανοπλία με στιλ για όλα όσα θα αντιμετωπίσετε στην αρένα των meeting room) αν δεν ξέρετε πώς να το κουμπώσετε σωστά. Απλά μαθηματικά:

Ένα σταυρωτό σακάκι θα πρέπει να είναι πάντα κουμπωμένο.

Αν το σακάκι σας έχει δύο κουμπιά τότε ποτέ δεν κουμπώνουμε το κάτω κουμπί.

Εάν είναι τρίκουμπο, κουμπώστε το επάνω και το δεύτερο κουμπί. Αν κουμπώσετε και το κάτω κουμπί αφήστε τα μπλέιζερ σε άλλους και φορέστε φούτερ. Αν αυτό σας είναι άβολο τότε κουμπώστε μόνο το μεσαίο κουμπί.

Τέλος: πάντα ξεκουμπώνουμε το σακάκι όταν καθόμαστε για ευνόητους λόγους (άνεσης, τσαλάκες, νόμοι της φυσικής).

6. Στενά t shirt, αυτή η μάστιγα

Αναδεικνύουν γυμνασμένα κορμιά και είναι σέξι λένε κάποιες από εκείνες. Ναι. Αποδεικνύουν όμως επίσης ότι αυτός που τα εκτιμάει έχει μια αγωνία να δείξει τα έργα και τις ημέρες του στο γυμναστήριο (περίπτωση Α') ή απλά δεν έχει κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη το τελευταίο εξάμηνο (περίπτωση Β΄, συχνά προκύπτει και συνδυασμός των δύο, ένα τσουνάμι λαθών). Όπως και να έχει τα στενά μπλουζάκια που είναι ανοιχτά, με τρίχα να χαιρετάει μέσα από ασφυκτικά υφάσματα κλπ, είναι πολύ, πολύ άσχημα αισθητικά και επίσης, όσα είναι σφιχτά στα μανίκια και κόβουν την κυκλοφορία του αίματος των δικεφάλων, είναι δεσμά που πρέπει να σπάσετε. Εχθές.

7. Σηκωμένοι γιακάδες στα polo, αυτή η μάστιγα ξανά

Ειλικρινά, όχι. Τέλος. Καμία ελπίδα. Κάτω οι γιακάδες, επάνω το καλό στιλ. Αυτά. Και θυμηθείτε, καλές τηλεοπτικές άδειες για όλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ