ΜΟΔΑ

Μισέλ Ομπάμα: η κομψότητα του Αμερικανικού Ονείρου

Μισέλ Ομπάμα: η κομψότητα του Αμερικανικού Ονείρου

Η πολύ δημοφιλής Μισέλ Ομπάμα μιλάει στη Vogue για την εμπειρία της ως "πρώτη κυρία", το στιλ, τη μόδα, το συναίσθημα.

"Θα μπορούσα να είχα περάσει οκτώ χρόνια μην κάνοντας απολύτως τίποτα και, τουλάχιστον μέχρι κάποιου σημείου, δεν θα ενοχλούσα κανέναν. Θα μπορούσα να έχω αφοσιωθεί στην κηπουρική, τη διακόσμηση ή τη διασκέδαση. Βλέπεις, κάθε πρώτη κυρία μπορεί, ως είθισται, να καθορίσει το ρόλο της. Δεν υπάρχει κάποια νομοθετική αρχή, δεν εκλέγεσαι. Και αυτό είναι ένα υπέροχο δώρο ελευθερίας" λέει στη συνέντευξη της που συνοδεύει τη φωτογράφιση για το τεύχος Δεκεμβρίου.

Φωτογραφημένη από την Annie Leibovitz η Ομπάμα που υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τα κορίτσια, που θέλησε να μάθει στους πολίτες της χώρας πώς να κάνουν καλύτερη τη διατροφή τους και που στάθηκε αγέρωχα δίπλα από τον άντρα της όταν τον χτυπούσαν με ορμή κάτω από τη ζώνη, έγινε με λόγο η αγαπημένη η αγαπημένη της βιομηχανίας της μόδας.

Μιλώντας για το πως έχτισε το στιλ της η Ομπάμα είπε ότι επενδύει πιο πολύ στο συναίσθημα και την επίγευση των εμφανίσεων της.

Υπάρχουν σίγουρα σχεδιαστές που αγαπώ και που απολαμβάνω να συνεργάζομαι μαζί τους. Αυτό που για μένα έχει σημασία είναι οι άνθρωποι. Είναι καλοί; Συμπεριφέρονται καλά στο προσωπικό τους; Συμπεριφέρονται καλά στους δικούς μου ανθρώπους; Είναι νέοι; Μπορώ να τους προωθήσω;" λέει. Αναφορικά με εκείνο που την κάνει να ερωτευθεί ένα ρούχο η Ομπάμα μίλησε για τη δύναμη του χαριτωμένου που αναζητά. Το cuteness έχει πυγμή και η Ομπάμα το ξέρει.

"Ήρθε η ώρα" λέει στη συνέντευξη της για την αποχώρηση της από τη Δυτική Πτέρυγα τον ερχόμενο Ιανουάριο. "Αυτό προβλέπει η Δημοκρατία μας: δύο θητείες, οκτώ χρόνια. Είναι αρκετά. Είναι σημαντικό να έχεις το ένα σου πόδι στην πραγματικότητα όταν αναλαμβάνεις τόσο μεγάλη εξουσία που σου δίνει η απομόνωση του Λευκού Οίκου..." λέει.

Vogue US December 2016 Michelle Obama by Annie Leibovitz 03

Η Mισέλ Ομπάμα δεν ζήτησε ποτέ να είναι η πρώτη κυρία" είπε για τη γυναίκα του ο Μπαράκ Ομπάμα. "Όπως και πολλές σύζυγοι πολιτικών, λόγω του ρόλου τους τραβούν πάνω τους τα βλέμματα. Αλλά πάντα ήξερα ότι θα ήταν απίστευτη σ' αυτό και θα βάλει την δική της μοναδική σφραγίδα, στον τομέα της εργασίας. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως βλέπετε είναι λαμπρή, αστεία, γενναιόδωρη και για κάποιον λόγο συμφώνησε να με παντρευτεί" συμπλήρωσε γελώντας.

"Νομίζω ότι οι άνθρωποι την συμπαθούν γιατί βλέπουν τους εαυτούς τους σε αυτήν. Μία μαμά, μία καλή φίλη, έναν πρόσωπο που δεν διστάζει να διασκεδάζει από καιρό σε καιρό" ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα για τη γυναίκα που στη Vogue θα είναι πάντα μια Mother in Chief.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ