ΜΟΔΑ

Ένας αιώνας κόσμημα. 100 πολύτιμα χρόνια σε μια έκδοση συλλεκτικής λάμψης

Ένας αιώνας κόσμημα. 100 πολύτιμα χρόνια σε μια έκδοση συλλεκτικής λάμψης
Vogue The Jewellery

Καθώς το περιοδικό βίβλος της βρετανικής σκηνής στη μόδα, η Vogue κλείνει έναν αιώνα έκδοσης η Δούκισσα Κάρολ Ουόλτον χάθηκε μέσα στο αρχείο της αναζητώντας θησαυρούς. Ξεσκονίζοντας σελίδες τόσων πολλών καρατίων που δεν ήξερε ποια να πρωτοδιαλέξει για να την αναδείξει ξανά.

Σκοπός της να αποτίσει ένα φόρο τιμής στα κοσμήματα, τις πέτρες, τα σμαράγδια, υα διαμάντια, τη λάμψη και τη διαχρονική αξία ενός αξεσουάρ που είναι στην ουσία επένδυση για τις γενιές που ακολουθούν.

“H ιδέα μου να χωρίσω τα κεφάλαια σε υλικά ήταν ανόητη και την εγκατέλειψα γρήγορα” γράφει στην Telegraph. “Θα έπρεπε να απορρίψω κάποιες λήψεις του Μάριο Τεστίνο που ήταν οργιώδης συνθέσεις” συμπληρώνει.

Η έκδοση Vogue: The Jewellery από τον οίκο Conran Octopus την ταλαιπώρησε, δημιουργικά. Η προσπάθεια της να διαλέξει τις 300 πιο εμβληματικές λήψεις που θα αφηγηθούν έναν αιώνα πολλών καρατίων επίπονη, τα υλικά στα χέρια της σχεδόν όσο σημαντικά τα ορυκτά. Από τον Edward Steichen στον Cecil Beaton αλλά και τον σύγχρονο Patrick Demarchelier η γυναίκα της βρετανικής αριστοκρατίας δεν θέλησε ούτε μια ημερολογιακή ιεράχηση γιατί έτσι το αποτέλεσμα θα ήταν “βαρετό”.

Tελικά η έμπνευση ήρθε και η Ουόλτον δημιούργησε μια αφήγηση που ταξιδεύει όπως η διάθεση της γυναίκας Vogue. Ο μινιμαλισμός, το σκοτεινό, ο μαξιμαλισμός, το κλασικό, το εξωτικό, όλα είναι κλεισμένα στις σελίδες ενός τόμου που αξίζει να την αποκτήσεις γιατί η ρήση φάτε μάτια ψάρια ποτέ δεν υπήρξε πιο λαμπερή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ