ΜΟΔΑ

Ορκωμοσία Τραμπ: Ο Ραλφ Λόρεν έντυσε τη Μελάνια Τραμπ ως Τζάκι Κένεντι

Ορκωμοσία Τραμπ: Ο Ραλφ Λόρεν έντυσε τη Μελάνια Τραμπ ως Τζάκι Κένεντι

"Είναι Ralph!" Mε αυτή τη δήλωση μπήκε τέλος στο ερώτημα ποιος σχεδιαστής θα ντύσει την 45η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ σήμερα.

Mετά την επιμονή πολλών σχεδιαστών να θέλουν να κρατήσουν αποστάσεις από την Πρώτη Κυρία ένας σχεδιαστής που έχει ορίσει την αμερικανική βιομηχανία μόδας, ο Ralph Lauren ανέλαβε να ντύσει τη Μελάνια Τραμπ στην επίσημη τελετή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Για την ιστορική μέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της, Ντόναλντ Τραμπ, ως 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών η Πρώτη Κυρία επέλεξενα φορέσει δημιουργία ενός Αμερικανού σχεδιαστή που άλλαξε την Αμερικανική μόδα, τον Ralph Lauren" είπε εκρόσωπος της.

Επιλέγοντας ένα πιο ανοιχτό χρώμα από το αυστηρό μαύρο της χθεσινής εμφάνισης της στο Κοιμητήριο του Arlington η Μελάνια Τραμπ επέλεξε μια κασμιρένια δημιουργία σε ανοιχτό γαλάζιο.

Το πρώην μοντέλο συνδύασε το σύνολο με γάντια και γόβες στιλέτο παραπέμποντας με το στυλ της στη δεκαετία του 1960, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον ενθουσιασμό των φίλων της μόδας.

Η εφημερίδα Womens Wear Daily έγραψε ότι οι στυλιστικές επιλογές της Μελάνιας Τραμπ αναπόφευκτα οδήγησαν σε συγκρίσεις με την εκλιπούσα πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και είδωλο της μόδας Τζάκλιν Κένεντι.

Μια εκτίμηση με την οποία έδειξαν να συμφωνούν σχολιαστές που εξειδικεύονται σε θέματα μόδας, αναρτώντας φωτογραφίες αρχείου της Κένεντι όπου απεικονίζεται να φοράει ένα παρόμοιο μπλε σύνολο στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας του συζύγου της το 1961.

"Ήταν πολύ Τζάκι" δήλωσε ο Τζο Ζι, αρχισυντάκτης του Yahoo! Style. "Η Μελάνι έχει την εμφάνιση, από την κορυφή έως τα νύχια, μιας Πρώτης Κυρίας. Τόσο όμορφη και κομψή! Είμαι περήφανη για εκείνη!" έγραψε η Τιοντόρα Ουέστ στο Twitter.

Η τολμηρή και γεωμετρική στο κόψιμο της δημιουργία θυμίζει σε πολλούς την εμφάνιση της Τζάκι Κένεντι το 1961.

Τα σενάρια έδιναν κι έπαιρναν με επίκεντρο την εμφάνιση της Μελάνια Τραμπ στην τελετή ορκωμοσίας, αφότου ο Τομ Φορντ, ο Μαρκ Τζέικομπς και άλλοι διάσημοι σχεδιαστές δήλωσαν δημοσίως ότι δεν θα ντύσουν την Πρώτη Κυρία, καθώς αντιτίθενται στην εκλογή του συζύγου της στον προεδρικό θώκο.

Ο Νεοϋορκέζος ωστόσο σχεδιαστής Ralph Lauren ήταν εκείνος που είχε υπογράψει την δημιουργία που είχε επιλέξει το πρώην μοντέλο την νύχτα της εκλογικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, μια λευκή φόρμα.

Κατά ειρωνεία της τύχης, ο Λόρεν ήταν επίσης ο σχεδιαστής των κοστουμιών που επέλεξε η Χίλαρι Κλίντον, σε πολλές αποχρώσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας, τα οποία έγιναν το σήμα κατατεθέν του στυλ της.

Η 46χρονη Μελάνια Τραμπ είναι η πρώτη σύζυγος Αμερικανού προέδρου που προέρχεται από τον κόσμο της μόδας. Η καριέρα της ξεκίνησε στην γενέτειρά της Σλοβενία κι έχει ποζάρει για τα εξώφυλλα περιοδικών όπως το Vogue και το GQ.

Αν και πολλοί συνάδελφοι του αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη στην Μελάνια Τραμπ ο Ralph Lauren φρόντισε για μια εμφάνιση που έφερε κάτι από την εμβληματική Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Για κάποια media η εμφάνιση της είναι επιτυχημένη, για άλλους κάπως δυσοίωνη γιατί τους θυμίζει το μοιραίο, ροζ ταγέρ που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας του JFK στο Ντάλας το 1963. Άλλοι πάλι όχι.

Η Μελάνια Τραμπ πάντως μιλάει με τις επιλογές της και δείχνει τις προθέσεις της να διεκδικήσει μια θέση στο πάνθεον των style icon της Αμερικής.

jackie 1961

O Πρόεδρος John F. Kennedy με την Πρώτη Κυρία Jacqueline Kennedy στον χορό μετά την τελετή ορκωμοσίας του στις 20 Ιανουαρίου του 1961 στην Ουάσινγκτον. (Photo courtesy of Kennedy Library Archives/Newsmakers)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ