ΜΟΔΑ

Χαλιμά Άντεν: Η βασίλισσα της μόδας με χιτζάμπ για τον Κάνιε Ουέστ

Χαλιμά Άντεν: Η βασίλισσα της μόδας με χιτζάμπ για τον Κάνιε Ουέστ

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης εξακολουθεί να είναι ότι η Berlinale για τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Πολιτικοποιημένη και επίκαιρη η #ΝSFW έχει γεμίσει με δημιουργούς και μοντέλα που θέλουν να αλλάξουν τα στερεότυπα.

O Kάνιε Ουέστ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το κυνήγι της επικαιρότητας και έτσι, χωρίς να ανοίγει ποτέ τα χαρτιά του δίνει αφορμές για να προκαλέσει. Αυτή τη φορά το έκανε φέρνοντας στην πασαρέλα για την παρουσίαση της νέας του Yeezy συλλογής την βασίλισσα της μόδας με χιτζάμπ, τη Χαλιμά Άντεν είναι Αμερικανο-Σομαλή που γεννήθηκε σε προσφυγικό καταυλισμό στην Κένυα και έχει αναδειχθεί σε icon για τους νέους καιρούς των ΗΠΑ.

Εννοείτε ότι η πρώην διευθύντρια της γαλλικής Vogue, Carine Roitfeld, έχει αναλάβει και την Άντεν μετά τον Τζέρεμι Χικς υπό την προστασία της. Έχοντας ήδη απαθανατίσει την μουσουλμάνα καλλονή για την έκδοση της CR Fashion Book καθιέρωσε την Άντεν με τη βοήθεια του Mario Sorenti.

https://www.instagram.com/p/p

"Τα εμπόδια μπορούν και πρέπει να απομακρύνονται!"

Η Άντεν εμφανίστηκε σε πρωτοσέλιδα περιοδικών πέρσι ως η πρώτη υποψήφια στα καλλιστεία ομορφιάς για τον τίτλο Miss Minnesota που φόρεσε χιτζάμπ. Αν και μόλις έχει γνωρίσει τον κόσμο της μόδας, δήλωσε στη Vogue ότι "όλοι την αποδέχθηκαν και την καλωσόρισαν".

https://www.instagram.com/p/p

"Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Κάνιε και την Κιμ (Καρντάσιαν), ήταν ωραία" είπε. "Στόχος μου είναι να στείλω ένα μήνυμα στις μουσουλμάνες και στις νεαρές γυναίκες παντού, ότι μπορούν να σπάσουν τα στερεότυπα και να είναι ο εαυτός τους. Πάντα να μένετε πιστές σε αυτό που είστε, τα εμπόδια μπορούν και πρέπει να απομακρύνονται!" πρόσθεσε.

27 yeezy season 5 fall winter 2017 lookbook

Η 19χρονη έχει υπογράψει συμβόλαιο με την IMG το πρακτορείο μοντέλων που εκπροσωπεί την 12χρονη ηθοποιό Μίλι Μπόμπι Μπράουν και την Άλεκ Γουέκ.

"Θέλω να διαδώσω ένα θετικό μήνυμα για την ομορφιά και τη διαφορετικότητα" έχει πει η Άντεν σε παλαιότερη συνέντευξη της στο Business of Fashion και να δείξω στις άλλες νεαρές Μουσουλμάνες γυναίκες ότι υπάρχει χώρος και για εκείνες αναφέρει το ΑΠΕ.

https://www.instagram.com/p/p

Σε άλλα νέα για τον Κάνιε Ουέστ, η τραγουδίστρια Sia παροτρύνει τον καλλιτέχνη και σχεδιαστή να σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνες στις συλλογές του σε μια αιφνιδιστική κίνηση ακτιβισμού για τα δικαιώματα των ζώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ