ΜΟΔΑ

Βella Hadid: Μετά τη Χαλιμά Άντεν δηλώνει υπερήφανη ως Μουσουλμάνα

Βella Hadid: Μετά τη Χαλιμά Άντεν δηλώνει υπερήφανη ως Μουσουλμάνα

Μετά το μοντέλο με τη μπούρκα Xαλίμα Άντεν που μονοπώλησε την Εβδομάδα Νέας Υόρκης, η μικρότερη Ηadid, η Bella Hadid μιλάει με θάρρος για τα θρηκευτικά της "πιστεύω".

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό "Porter" για το τεύχος Καλοκαίρι 2017, το μοντέλο και Dior Beauty πρέσβειρα, Bella Hadid μίλησε για πρώτη φορά για το Ισλάμ στη ζωή της.

Αναφερόμενη στη μετανάστευση του πατέρα της στις ΗΠΑ σε ηλικία 14 χρονών η 20χρονη είπε ότι "ο πατέρας μου ήταν ένας πρόσφυγας όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Αμερική. Κατά συνέπεια (σ.σ. η απαγόρευση του Ντόναλντ Τραμπ για την είσοδο των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ) αγγίζει πολύ το σπίτι μας, για μένα, την αδελφή μου και τον αδελφό μου. Πάντα ήταν πολύ θρήσκος, πάντα προσευχόταν μαζί μας".

Σύμφωνα με το Page Six, ο Μοχάμεντ Χαντίντ (πατέρας των Bella, Gigi & Anwar) γεννήθηκε στη Ναζαρέτ και έζησε στη Συρία και τον Λίβανο, πριν καταφύγει στις ΗΠΑ.

To Αμερικανικό Όνειρο του έδωσε έμπνευση και σήμερα η αξία της περιουσίας του του μεγιστάνα ακινήτων ανέρχεται σε 200 εκατ. δολάρια.

https://www.instagram.com/p/p

Όταν, τον περασμένο Φεβρουάριο, έγινε γνωστή η "ταξιδιωτική οδηγία" Τραμπ, ξέσπασαν διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα. Αν και πολλές και πολλοί σταρ του κόσμου της μόδας σιώπησαν, οι αδελφές Hadid έδωσαν παρόν σε διαμαρτυρίες και δεν έκρυψαν την αλήθεια τους.

https://www.instagram.com/p/p

Mιλώντας στο ΕLLE τότε η Bella τόνισε ότι πιστεύει πως όλες οι φυλές "αξίζουν σεβασμό και ευγενική συμπεριφορά".

"Δεν πρέπει να μεταχειριζόμαστε τους ανθρώπους σαν να μην αξίζουν ευγένεια λόγω της εθνικότητάς τους. Απλά, δεν είναι σωστό. Και αυτό το μήνυμα -να συμπονούμε όποτε είναι δυνατόν- είναι τόσο σημαντικό για μένα" είχε πει.

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης είχε προηγηθεί στην κατάρριψη των στερεότυπων.

Η ομορφιά με ή χωρίς χιτζάμπ

https://www.instagram.com/p/p

O Kάνιε Ουέστ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το κυνήγι της επικαιρότητας και έτσι, χωρίς να ανοίγει ποτέ τα χαρτιά του δίνει αφορμές για να προκαλέσει. Αυτή τη φορά το έκανε φέρνοντας στην πασαρέλα για την παρουσίαση της νέας του Yeezy συλλογής την βασίλισσα της μόδας με χιτζάμπ, τη Χαλιμά Άντεν είναι Αμερικανο-Σομαλή που γεννήθηκε σε προσφυγικό καταυλισμό στην Κένυα και έχει αναδειχθεί σε icon για τους νέους καιρούς των ΗΠΑ.

Εννοείτε ότι η πρώην διευθύντρια της γαλλικής Vogue, Carine Roitfeld, έχει αναλάβει και την Άντεν μετά τον Τζέρεμι Χικς υπό την προστασία της. Έχοντας ήδη απαθανατίσει την μουσουλμάνα καλλονή για την έκδοση της CR Fashion Book καθιέρωσε την Άντεν με τη βοήθεια του Mario Sorenti.

"Τα εμπόδια μπορούν και πρέπει να απομακρύνονται!"

Η Άντεν εμφανίστηκε σε πρωτοσέλιδα περιοδικών πέρσι ως η πρώτη υποψήφια στα καλλιστεία ομορφιάς για τον τίτλο Miss Minnesota που φόρεσε χιτζάμπ. Αν και μόλις έχει γνωρίσει τον κόσμο της μόδας, δήλωσε στη Vogue ότι "όλοι την αποδέχθηκαν και την καλωσόρισαν".

https://www.instagram.com/p/p

"Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Κάνιε και την Κιμ (Καρντάσιαν), ήταν ωραία" είπε. "Στόχος μου είναι να στείλω ένα μήνυμα στις μουσουλμάνες και στις νεαρές γυναίκες παντού, ότι μπορούν να σπάσουν τα στερεότυπα και να είναι ο εαυτός τους. Πάντα να μένετε πιστές σε αυτό που είστε, τα εμπόδια μπορούν και πρέπει να απομακρύνονται!" πρόσθεσε.

27 yeezy season 5 fall winter 2017 lookbook

Η 19χρονη έχει υπογράψει συμβόλαιο με την IMG το πρακτορείο μοντέλων που εκπροσωπεί την 12χρονη ηθοποιό Μίλι Μπόμπι Μπράουν και την Άλεκ Γουέκ.

"Θέλω να διαδώσω ένα θετικό μήνυμα για την ομορφιά και τη διαφορετικότητα" έχει πει η Άντεν σε παλαιότερη συνέντευξη της στο Business of Fashion και να δείξω στις άλλες νεαρές Μουσουλμάνες γυναίκες ότι υπάρχει χώρος και για εκείνες αναφέρει το ΑΠΕ.

https://www.instagram.com/p/p

Σε άλλα νέα για τον Κάνιε Ουέστ, η τραγουδίστρια Sia παροτρύνει τον καλλιτέχνη και σχεδιαστή να σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνες στις συλλογές του σε μια αιφνιδιστική κίνηση ακτιβισμού για τα δικαιώματα των ζώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ