ΜΟΔΑ

18 σχεδιαστές μόδας συμμαχούν σε έναν Πόλεμο των Άστρων

18 σχεδιαστές μόδας συμμαχούν σε έναν Πόλεμο των Άστρων

Η επιδραστικότητα αλλά και επιρροή του κινηματογραφικού franchise Star Wars είναι αδιαμφισβήτητες. Άλλωστε η διαγαλαξιακή δύναμη έχει στο παρελθόν γίνει έμπνευση για τoν οίκο Rodarte κάποιες σεζόν πριν αλλά τώρα το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στο νέο, πολυαναμενόμενο κεφάλαιο της space opera. Με αφορμή την πρεμιέρα που πλησιάζει η Disney Consumer Products και το Bloomingdale’s συνεργάζονται σε μια πρωτοβουλία με φιλανθρωπικό σκοπό.

Σημαντικοί σχεδιαστές αλλά και brands που ορίζουν το στυλ του σήμερα συνεργάζονται και εμπνέονται από τους χαρακτήρες του The Force Awakens και κάθε μία από τις δημιουργίες θα δημοπρατηθούν online μέσω της ιστοσελίδας Charitybuzz από τις 2 έως τις 18 Δεκεμβρίου.

“Αυτή η συνεργία μόδας και κινηματογράφου θα είναι σταθμός στην ιστορία της ποπ κουλτούρας” σχολίασε η Leslie Ferraro, πρόεδρος της DCP. “Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να δούμε πως αυτοί οι απίστευτοι σχεδιαστές θα ερμηνεύσουν τους ήρωες του Πολέμου των Άστρων για καλό σκοπό” συμπλήρωσε.

Οι Diane von Furstenberg, Halston, Cynthia Rowley, Giles Deacon, Opening Ceremony, Todd Snyder, Ovadia & Sons, Rag & Bone, Timo Weiland και Parker ήδη έχουν βάλει τα ατελιέ τους να παλέψουν για τους Τζεντάι αλλά αυτή η αμφίδρομη σχέση δεν σταματάει εδώ.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στις 26 Νοεμβρίου στο Λονδίνο οι Bobby Abley, Christopher Raeburn, Peter Pilotto, Preen, Thomas Tait, Phoebe English, Agi & Sam, Nasir Mazhar και J.W. Anderson θα δημοπρατήσουν επίσης οnline τις δικές τους δημιουργίες στα πλαίσια της επίσης φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας “Star Wars: Fashion Finds The Force”. Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της Great Ormond Street Hospital Children Charity.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ