ΜΟΔΑ

Fashion Fax: Ο νέος Cavalli, η Alexa Chung & η εξαγορά των $2.4 δισ.

Fashion Fax: Ο νέος Cavalli, η Alexa Chung & η εξαγορά των $2.4 δισ.

Ακόμη μια εβδομάδα απαιτεί το κομψό ξεκίνημα της με ειδήσεις από την επικαιρότητα της βιομηχανίας των δισεκατομμυρίων με Roberto Cavalli, Alexa Chung & Kate Spade στο κοκτέιλ του στιλ.

Συνεχίζοντας τις μουσικές καρέκλες ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας Πολ Σούριτζ (Paul Surridge) ορίστηκε νέος διευθυντής δημιουργικού του οίκου μόδας Roberto Cavalli.

Ο Σούριτζ δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή που θα συνεισφέρει "στο νέο κεφάλαιο του σύμπαντος του Roberto Cavali που εξυμνεί την ομορφιά, τον αισθησιασμό και τη δύναμη της γυναίκας".

Η θέση του διευθυντή δημιουργικού του ιταλικού οίκου μόδας ήταν κενή από τότε που αποχώρησε ο Νορβηγός Πέτερ Ντούντας τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο ιδρυτής του οίκου Ρομπέρτο Καβάλι 1,5 χρόνο νωρίτερα είχε αποχωρήσει από τον έλεγχο δημιουργικού, καθώς είχε πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας.

https://www.instagram.com/p/p

Ο Σούριτζ έχει εμπειρία κυρίως στο σχεδιασμό ανδρικών ρούχων. Έχει εργαστεί στo brand Acne Studios, στον οίκο Jil Sander υπό τον Ραφ Σίμονς και στον Burberry μαζί με τον Κρίστοφερ Μπέιλι. Εργάστηκε επίσης ως διευθυντής δημιουργικού στον Z Zegna και στον Calvin Klein τη δεκαετία του 1990.

Έχω συνεργαστεί με τον Πολ και είχα την ευκαιρία να εκτιμήσω το δημιουργικό του ταλέντο καθώς και τις διαχειριστικές ικανότητές του" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου Roberto Cavalli, Τζιαν Τζιάκομο Φεράρις, ο οποίος ξεκίνησε ένα μεγάλο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας πέρυσι, σύμφωνα με το περιοδικό GQ. "Ο Πολ είναι παθιασμένος, ώριμος και εκπληκτικός ομαδικός παίκτης. Όλοι πιστεύουμε ότι είναι ο ιδανικός υποψήφιος για να ολοκληρώσει τη διοικητική ομάδα μας και να συμβάλει στην υλοποίηση των φιλόδοξων αναπτυξιακών σχεδίων για τον Roberto Cavalli, τα οποία συμφωνήσαμε με τους μετόχους μας" πρόσθεσε.

H πρώτη γυναικεία συλλογή του Σούριτζ θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στο Μιλάνο.

H Κate Spade αλλάζει χέρια

Ο διάσημος οίκος αξεσουάρ Coach σφράγισε τη συμφωνία εξαγοράς της νεοϋορκέζικης φίρμας Kate Spade έναντι 2,4 δισεκατομμυρίων, όπως ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου.

"Η Kate Spade είναι μία πραγματικά μοναδική και διαφοροποιημένη μάρκα από τις άλλες, που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών, ιδιαίτερα των νεότερων" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Coach, Βίκτορ Λούις, στο Businesswire.

"Μέσα από αυτήν την εξαγορά θα δημιουργήσουμε τον πρώτο οίκο καθημερινής πολυτέλειας με έδρα τη Νέα Υόρκη, που θα καθορίζεται από αυθεντικά προϊόντα και από καινοτόμες ιδέες για τη μόδα" πρόσθεσε.

Ο οίκος Kate Spade ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και γρήγορα έγινε γνωστός μέσα από αξεσουάρ που δημιουργούν παιχνιδιάρικη και ξέγνοιαστη διάθεση.

Πολύ γρήγορα συμπεριέλαβε στη γραμμή του παπούτσια, είδη γραφικής ύλης, γυαλιά, είδη για μωρά, αρώματα ακόμα και κλινοσκεπάσματα.

Ο Βίκτορ Λούις θεωρεί ότι η Coach, επίσης ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στη συγκεκριμένη αγορά που αποτελεί ακόμη ένα επιτυχημένο παράδειγμα επιχείρησης, θα βοηθήσει την εταιρία που εξαγοράζει να μπει σε περισσότερο "κερδοφόρα νερά".

O οίκος Kate Spade ιδρύθηκε το 1993 και έχει έδρα τη Νέα Υόρκη. Η Coach ιδρύθηκε επίσης στη Νέα Υόρκη, αλλά μερικές δεκαετίες νωρίτερα και συγκεκριμένα το 1941.

Γίνε μια Alexa Chung, μπορείς

Θεωρείται ένα από τα πλέον αγαπημένα It-girl της μόδας από την Μεγάλη Βρετανία. Πλέον η Chung δοκιμάζει τις δυνάμεις της στη σκακιέρα του στιλ με το προσωπικό της fashion label.

To ομώνυμο label μοιάζει να αποτίει φόρο τιμής στην αισθητική της πατρίδας της με κομμάτια που θα εκτιμήσει ιδιαίτερα η Κέιτ Μίντλετον -ή η Μέγκαν Μαρκλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ