ΜΟΔΑ

H Chanel εξοργίζει την Ωκεανία με ένα μπούμερανγκ αξίας 2.000 δολαρίων

H Chanel εξοργίζει την Ωκεανία με ένα μπούμερανγκ αξίας 2.000 δολαρίων
@Chanel

Ο οίκος που φλερτάρει με τις κουλτούρες και τα αντιδάνεια μπορεί να εκθείασε κάποιες ημέρες πριν την Κλασική Ελλάδα (χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό για τα ταμεία της χώρας πέρα από διαφημιστική καμπάνια που επηρεάζει πλήθη ) σήμερα όμως απολογείται στους Αβορίγινες της Ωκεανίας.

Τα social media καίνε τον οίκο πολυτελείας για την ύβρη και την εμπορική εκμετάλλευση μια κουλτούρας και ενός αντικειμένου που έχει χρησιμοποιηθεί για επιβίωση στο παρελθόν από τους κυνηγούς των φυλών στην μακρινή ήπειρο.

Φτιαγμένο από ξύλο με το έμβλημα του οίκου στο κέντρο το sport accessory του oίκου διατίθεται ως ένα από τα κομμάτια των luxe αθλητικών ειδών του οίκου.

Περισσότεροι από 86.000 χρήστες έχουν κάνει like την επίσημη ανάρτηση στο Instagram όμως οι αντιδράσεις δεν άργησαν. Περισσότερα από 2.300 σχόλια κατά του οίκου έχουν αναρτηθεί με τους περισσότερους να ειρωνεύονται όχι μόνο την τιμή αλλά και το θράσος του εμπορικού σήματος να εκμεταλεύεται χωρίς κόστος ιστορία και κληρονομιά εθνών.

Ευτελίζει μια ολόκληρη κουλτούρα" έγραψε χρήστης. Ο Nathan Sentance, ένα Αβορίγινας που εργάζεται στο Μουσείο της Αυστραλίας στο Λονδίνο σχολίασε στη The Guardian ότι το μπούμερανγκ είναι ακόμη ένα δείγμα της αντίληψης που κουβαλάει και καλλιεργεί η Δύση για άλλες κουλτούρες και τα φυλετικά στερεότυπα που αναπαράγει.

Με ανακοίνωση της η Chanel απολογήθηκε για όποια παρεξήγηση τονίζοντας ότι σέβεται βαθιά κάθε κουλτούρα και λυπάται αν προσέβαλε κάποιους. Η αβορίγινας ράπερ από το Brisbane Kaylah Truth απάντησε με μία ανάρτηση

"Ελπίζω αυτό το μπούμερανγκ της @Chanel νε επιστρέψει πίσω έχοντας ρίξει κάτω ένα καγκουρό και φέρνοντας μου έναν CEO της Chanel για δείπνο"

Άλλοι χρήστες απορούν με την αναγκαιότητα ενός τέτοιου αντικειμένου σε αυτή την τιμή.

Η φετινή συλλογή αθλητικών αξεσουάρ πολυτελείας συμπληρώνεται από ένα σετ από τρία μπαλάκια για τένις στην τιμή των $570, ρακέτα τένις στην τιμή των $2,220 και ιδανικές για την παραλία ρακέτες και μπαλάκια σε σετ των $4,860.

Η τιμή του paddleboard είναι διαθέσιμη upon request για όποιον έχει το σθένος να ενδιαφερθεί.

Η Chanel πουλάει αθλητικά αξεσουάρ πολυτελείας ήδη από το 2006 αναφέρει το Fairfax.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ