ΜΟΔΑ

Fashion Fax: H Xάιντι Κλουμ στην Ελλάδα & η Ντόνα Κάραν επιστρέφει

Fashion Fax: H Xάιντι Κλουμ στην Ελλάδα & η Ντόνα Κάραν επιστρέφει
Instagram/emma_abbott_ninja

Ο κόσμος της μόδας εκθειάζει το ελληνικό καλοκαίρι, αφιερώνεται στην ανθρωπιστική ατζέντα και θρηνεί για έναν από τους πλέον ταλαντούχους σχεδιαστές μόδας της Μεσογείου.

Η Χάιντι Κλουμ, το υπερμοντέλο από τη Γερμανία αφού γιόρτασε με τόλμη την έκδοση της πολύ γυμνής μονογραφίας της έκανε ένα πέρασμα από την Ελλάδα μαζί με τον σύντροφο της Vito Schnabel.

Στο σύντομο ταξίδι της στις Κυκλάδες η Κλουμ εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της Μυκόνου την οποία και απόθέωσε μια μία ανάρτηση της στα social media ξεκινώντας την (άτυπη) φετινή καμπάνια για το ελληνικό καλοκαίρι.

Τα tabloid αναφέρουν ότι η Κλουμ επισκέφθηκε την παραλία της Αγίας Άννας μαζί με τον σύντροφο της, παράγοντα της αγοράς τέχνης στη Νέα Υόρκη, Schnabel.

https://www.instagram.com/p/p

"Ελλάδα είσαι πανέμορφη" έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης της η Kλουμ.

https://www.instagram.com/p/p

Ντόνα Κάραν, από τη μόδα στη φιλανθρωπία

Καθόλου δεν λυπάται η Ντόνα Κάραν που δεν είναι πλέον στο προσκήνιο της μόδας. Μάλιστα δηλώνει ευτυχισμένη που παρακολουθεί τις δύο της σειρές την DKNY και την Donna Karan International να προχωρούν και να επηρεάζουν τη βιομηχανία της μόδας χωρίς τη δική της παρουσία.

"Μόλις έχουν αγοραστεί -από τον πολυτελή κολοσσό LVMH- από την εταιρεία G-III του Τζέφρι Γκόλντφαρντ, και μόλις έχω δει τη νέα συλλογή. Φαίνεται εξαιρετική" δήλωσε η σχεδιάστρια ενόψει της 25ης επετείου της Ένωσης Κοινοτικών Προγραμμάτων Απασχόλησης για τους Άστεγους (ACE).

Η σχεδιάστρια μόδας που παραιτήθηκε το 2015 δήλωσε ακόμα ότι "ένιωσα ότι έπρεπε να φύγω - κάτι που πάντα αισθανόμουν, από την αρχή - για να συνεχίσω το έργο μου στην φιλανθρωπία και το εμπόριο μέσα από το Urban Zen, που το σχεδίασα πριν από δέκα χρόνια".

https://www.instagram.com/p/p

Από την στιγμή που η Ντόνα Κάραν αποχώρησε από την εταιρεία οι γραμμές του οίκου πέρασαν μία περίοδο αναταράξεων.

Η LVMH πώλησε την Donna Karan International και την DNKY στην G-III τον περασμένο Ιούλιο, και από τότε οι σχεδιαστές που αντικατέστησαν την Κάραν, Μάξουελ Όσμπορν και Ντάο Γι Τσόου παραιτήθηκαν. Η Κάραν είπε ακόμα ότι είναι ευτυχής που βλέπει τη βιομηχανία τής μόδας τελικά να αγκαλιάζει το μοντέλο buy-now-wear-now, στο οποίο πρωτοστατούσε για περίπου μία δεκαετία.

https://www.instagram.com/p/p

"Είμαι χαρούμενη, γιατί νοιάζομαι για τη βιομηχανία της μόδας. Είναι κάτι για το οποίο γεννήθηκα" δήλωσε η Κάραν και εξήρε το έργο της ΑCE, που βοηθάει άστεγους Νεοϋορκέζους να βρουν δουλειά.

"Η γενική ιδέα αυτού που κάνει το ACE είναι παρόμοια με αυτό που κάνουμε στο Urban Zen, καθώς δίνεται η ευκαιρία, σε εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα, να πάνε στο γυμνάσιο ή στο κολέγιο, δίνοντάς τους μία δουλειά. Είναι πολύ παρόμοιο με το πρόγραμμα που κάνω στην Αϊτή" τόνισε.

Θρήνος για τον Ντέιβιντ Ντέλφιν

Έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο ο Ισπανός σχεδιαστής μόδας Ντέιβιντ Ντέλφιν. Ο Ντέλφιν πέθανε σε ηλικία 46 χρόνων ενώ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του την Κυριακή.

Ο Ραχόι δήλωσε στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του προς την οικογένεια του σχεδιαστή, το οποίο και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ισπανικής κυβέρνησης ότι ο Ντέλφιν "ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς και δημιουργικούς σχεδιαστές μόδας στην Ισπανία" ο οποίος "αφήνει μια ασύγκριτη κληρονομιά".

Γεννημένος στη Μάλαγα, ο Ντέλφιν ίδρυσε ένα ατελιέ στη Μαδρίτη το 2001. Ένα χρόνο αργότερα, έδωσε το δικό του στίγμα στη βιομηχανία της μόδας ως ένας από τους πιο προκλητικούς σχεδιαστές της Ισπανίας, καθώς επέλεξε να παρουσιάσει την κολεξιόν του Pasarela Cibeles καλύπτοντας τα πρόσωπα των μοντέλων με κουκούλες και βάζοντας τσέπες γύρω από τους λαιμούς τους.

Κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Ισπανίας για τον σχεδιασμό μόδας τo 2016 για την "ανάπτυξη του δικού του πρωτοποριακού κόσμου" ενώ έχει κερδίσει πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ