ΜΟΔΑ

CFDA 2017: Τα δάκρυα της Wintour & οι νικητές στα Όσκαρ της μόδας (vid)

CFDA 2017: Τα δάκρυα της Wintour & οι νικητές στα Όσκαρ της μόδας (vid)

Φώτα, κάμερα, μόδα! Με τη λάμψη σε χορταστικές δόσεις και τους επαγγελματίες της μόδας σε πλήρη απαρτία παραδόθηκαν για ακόμη μια χρονιά τα Όσκαρ της αμερικανικής μόδας CFDA Awards. 

Στη φετινή απονομή από το Συμβούλιο των Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής CFDA (Council of Fashion Designers of America) η συγκίνηση έκανε την αίθουσα να δακρύσει καθώς η γυναίκα που ορίζει την αμερικανική μόδα μέσα από τις σελίδες του περιοδικού που εδώ και δεκαετίες διευθύνει, η Anna Wintour της αμερικανικής Vogue παρέδωσε το βραβείο Fashion Icon στη συνάδελφο και συνοδοιπόρο της Franca Sozzani, τη γυναίκα που έκανε τη Vogue Italia αυτή που είναι και έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο σε ηλικία 66 ετών.

"Η Franca και εγώ μπήκαμε στις ζωές η μία της άλλης γρήγορα. Όταν προσληφθήκαμε να διευθύνουμε τα περιοδικά μας την ίδια εβδομάδα αλλά γίναμε φίλες αργά, αργά -κατά ένα μέρος επειδή και οι δύο μας ήμασταν ανεξάρτητα πνεύματα, η κάθε μία λίγο αβέβαιη για το τι να κάνει με την άλλη" είπε η σιδηρά κυρία της μόδας.

"Κατά κάποιο τρόπο κάναμε κύκλους η μία γύρω από την άλλη σαν γάτες αμαζονίου, αλλά ειλικρινά, ήμουν απλά 'φοβισμένη' από αυτά τα καταπληκτικά μαλλιά" συνέχισε η Wintour, εμφανώς συγκινημένη όπως και όλοι μέσα στην αίθουσα. Στη συνέχεια η Wintour διάβασε ένα ήρεμο, γαλήνιο ποίημα του 1910, γραμμένο από τον Άγγλο κληρικό Henry Scott Holland.

Τίτλος του "Ο θάνατος είναι ένα τίποτα" (Death is nothing at all) -ένα ποίημα που όπως είπε η ίδια την βοήθησε να αντιμετωπίσει την απώλεια της φίλης της Sozzani.

"Ο θάνατος δεν είναι ουσιαστικά τίποτα/
Απλώς γλιστράς στον επόμενο χώρο/
Εγώ είμαι εγώ και εσείς είστε εσείς/
Όποιοι και αν ήμασταν/
Αυτό, είμαστε ακόμα/
Γέλα όπως γελούσαμε πάντα/
Με τα μικρά αστεία που απολαύσαμε παρέα/
Παίξε, γέλα, να με σκέφτεσαι/
Γιατί θα πρέπει να είμαι έξω από τη σκέψη σου/
Επειδή είμαι απλά αθέατος;"

https://www.instagram.com/p/p

Στη συνέχεια η Wintour παρέδωσε στον γιο της Sozzani, Fransesco Carrozzini, το βραβείο σε μία εκδήλωση που έλαμψε με πολλές παρουσίες. Heidi Klum, Diane Kruger, Olivia Palermo , Mandy Moore, Olivia Munn και άλλες καλλονές τίμησαν τη βραδιά.

Πέρα από την Wintour εμφανίστηκαν στη σκηνή οι Karen Elson & Amber Valletta αλλά και ο Jon Bon Jovi που παρέδωσε το βραβείο Swarovski Award for Positive Change στον φίλο του σχεδιαστή μόδας Kenneth Cole.

Τα βραβεία καθιερώθηκαν το 1981.

Οι νικητές των CFDA 2017

Swarovski Award for Positive Change

Kenneth Cole

Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award

Rick Owens

https://www.instagram.com/p/p

Founder’s Award

Pat McGrath

International Award

Demna Gvasalia, Vetements and Balenciaga

Board of Directors’ Tribute

Cecile Richards, Gloria Steinem, and Janelle Monáe

Fashion Icon Award

Franca Sozzani

Menswear Designer of the Year

Raf Simons

Accessory Designer of the Year

Stuart Vevers, Coach

Swarovski Award for Emerging Talent

Fernando Garcia and Laura Kim, Monse

Womenswear Designer of the Year

Raf Simons, Calvin Klein

ΔΗΜΟΦΙΛΗ