ΜΟΔΑ

Haute ballet: Ο Ολιβιέ Ρουστέινγκ του Balmain για την Όπερα του Παρισιού

Haute ballet: Ο Ολιβιέ Ρουστέινγκ του Balmain για την Όπερα του Παρισιού
Instagram/balletoperadeparis

Σε μία σύμπραξη εκλεπτυσμένης αισθητικής και γαλλικής κληρονομιάς ο 30χρονος σχεδιαστής μόδας Ολιβιέ Ρουστέινγκ του οίκου Balmain φέρνει την ποιητικότητα των δημιουργιών του στις λυρικές τέχνες και δη τη σκηνή της Όπερας του Παρισιού.

Τα εισιτήρια ήδη εξαντλούνται για την παράσταση στην οποία ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Balmain Ρουστέινγκ υπογράφει τα κοστούμια. "Η Αναγέννηση" που ανεβαίνει από τον συνομήλικο και συμπατριώτη του Ρούστεινγκ Σεμπαστιάν Μπερτό ανεβαίνει σήμερα και η σκηνή θα γεμίσει πολύτιμες δημιουργίες μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Η επιλογή για τον Μπερτό δεν ήταν δύσκολη. "Οι δημιουργίες του γιορτάζουν την κομψότητα, την ιδιαιτερότητα και τον πλούτο της θρυλικής Ακαδημίας Χορού της Γαλλίας. Έτσι, ο Μπερτό θεώρησε ότι η συνεργασία με τον Balmain είναι πολύ φυσική" αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου.

https://www.instagram.com/p/p

Τα διακοσμημένα σχέδια παίρνουν ζωή στη χορευτική σκηνή.

https://www.instagram.com/p/p

Τα εύθραυστα σχέδια του Ρουστέινγκ σε συνδυασμό με τις πέρλες και τις πολύτιμες πέτρες, δίνουν λίγη περισσότερη λάμψη στα κλασικά κοστούμια των χορευτών.

https://www.instagram.com/p/p

"Είμαι υπερήφανος που γίνομαι κομμάτι της γαλλικής κουλτούρας και κληρονομιάς" σχολίασε ο σχεδιαστής.

https://www.instagram.com/p/p

Η παράσταση αποτελεί φόρο τιμής στη Γαλλική Ακαδημία Χορού που λειτουργεί από την εποχή του Λουδοβίκου του 14ου.

https://www.instagram.com/p/p

Η Όπερα του Παρισιού (γαλλικά: Opéra de Paris) είναι η κύρια εταιρική όπερα της Γαλλίας. Ιδρύθηκε το 1669 από τον Λουδοβίκο ΙΔ' ως Académie d'Opéra, και λίγο αργότερα τέθηκε υπό την ηγεσία του Ζαν Μπατίστ Λουλί και επίσημα μετονομάστηκε Académie Royale de Musique, αλλά συνέχισε να είναι γνωστή απλούστερα ως Opéra.

Το κλασσικό μπαλέτο όπως είναι γνωστό σήμερα αναδύθηκε μέσα στην Όπερα του Παρισιού ως Paris Opera Ballet και έχει παραμείνει αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της εταιρείας. Σήμερα υπό την επωνυμία Opéra National de Paris, ανεβάζει κυρίως όπερες στο σύγχρονο θέατρο 2700 θέσεων Opéra Bastille που άνοιξε το 1989, και μπαλέτα και μερικές κλασσικές όπερες στο παλαιότερο 1700 θέσεων Παλαί Γκαρνιέ που άνοιξε το 1875.

Κάθε χρόνο, η Opéra παρουσιάζει σχεδόν 380 παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και άλλα κονσέρτα, με συνολικά 800.000 θεατές (17% των οποίων έρχονται από το εξωτερικό), που αποτελούν έναν πολύ καλό ρυθμό κάλυψης θέσεων περίπου 94%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ