ΜΟΔΑ

Μάριο Τεστίνο: Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής ο φωτογράφος του ερωτισμού

Μάριο Τεστίνο: Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής ο φωτογράφος του ερωτισμού

Έχει απαθανατίσει τις πιο θελτικές γυναίκες και έχει παγώσει στο χρόνο τα πιο ερωτικά κορμιά που έχουν παραδοθεί στο φακό του για μια καριέρα στη μόδα. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό. Ποτέ δεν είσαι ένα καταξιωμένο top model αν δεν έχεις υπακούσει στις εντολές του μάστορα του φωτογραφικού κάδρου από το Περού, Μάριο Τεστίνο.

Ο διάσημος φωτογράφος τιμήθηκε από τη Γαλλία με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στη γενέτειρά του, τη Λίμα του Περού, για την προσφορά του στον πολιτισμό κατά τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του και για το φιλανθρωπικό του έργο μέσω του πολιτιστικού του ιδρύματος στο Περού, του Museo MATE.

Η παρασημοφόρησή του έγινε το βράδυ της Τρίτης στη γαλλική πρεσβεία στη Λίμα από τον πρεσβευτή Φαμπρίς Μοριές, σε μια τελετή που παρακολούθησαν στενοί φίλοι και η οικογένεια του Τεστίνο.

Η Γαλλία έχει τη χαρά να δείξει την αναγνώρισή της προς ένα πρόσωπο το οποίο παρότι ζει κάτω από τη λάμψη, συμβάλλει στην ανάπτυξη των νεαρών Περουβιανών και στην εκτίμηση της τέχνης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας τους", δήλωσε ο πρεσβευτής.






I FEEL SO HONOURED TO BE RECOGNISED BY FRANCE WITH THE LÉGION D’HONNEUR! IT WAS EXTRA SPECIAL TO RECEIVE IT AT THE FRENCH RESIDENCES IN LIMA, PERU. THANK YOU. ME SIENTO HONORADO DE RECIBIR LA LEGIÓN DE HONOR DE FRANCIA. FUE MUY ESPECIAL RECIBIRLO EN LA RESIDENCIAS FRANCESAS EN LIMA PERÚ. GRACIAS. #MarioTestino

A post shared by MARIO TESTINO (@mariotestino) on


Ο 62χρονος Τεστίνο εργάστηκε για τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, κυρίως για τη βρετανική έκδοση του Vogue.

https://www.instagram.com/p/p

Ο ίδιος είχε αναφέρει παλαιότερα τους λόγους για τους οποίους τρέφει μεγάλη αγάπη για τη Γαλλία. "Βρήκα το στιλ μου δουλεύοντας μαζί με την Carine Roitfeld, αρχικά για τη γαλλική έκδοση του Glamour και στη συνέχεια για τη Vogue Paris. Η Carine με προέτρεψε να συνεχίσω στην τάση Νότια Αμερική που είχα αναπτύξει κάνοντας γυμνό και μου πρότεινε να το εφαρμόσω στη δουλειά μου στη μόδα. Τότε δούλευα με γαλλική ομάδα, τον Τομ Πεσέ για το μακιγιάζ και τον Μαρκ Λοπέζ για τις κομμώσεις. Με συντρόφευσαν σε όλη αυτή την περίοδο της δεκαετίας του 1990, αυτή ήταν η χρυσή εποχή της καριέρας, τότε έγινα γνωστός φωτογράφος" πρόσθεσε.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ