ΜΟΔΑ

Πέθανε η Κάρλα Φέντι του εμβληματικού οίκου μόδας

Πέθανε η Κάρλα Φέντι του εμβληματικού οίκου μόδας

Η ιταλική μόδα θρηνεί ξανά. Μόλις κάποιες εβδομάδες μετά την απώλεια της βασίλισσας του εκλεπτυσμένου κασμίρ Laura Biaggiotti η Κάρλα Φέντι, ομότιμη πρόεδρος του ομίλου Fendi πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Η Κάρλα συνέβαλε μαζί με τις άλλες τέσσερις αδελφές της, Πάολα, Άννα, Φράνκα και 'Αλντα, στην ανάπτυξη της διάσημης φίρμας, μαζί με τον Καρλ Λάγκερφελντ που είχε ενταχθεί στον Fendi το 1965.

Στον όμιλο, η Κλάρα είχε αφοσιωθεί στον τομέα της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων, συμβάλλοντας επίσης στη διεθνή ανάπτυξη της φίρμας.

https://www.instagram.com/p/p

Λάτρης της τέχνης και της μουσικής, η Κάρλα Φέντι έβαλε τα θεμέλια το 2007 του Ιδρύματος Carla Fendi για την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας και κληρονομιάς.

https://www.instagram.com/p/p

Ήταν επίσης μια από τις μεγάλες ευεργέτριες του Φεστιβάλ των Δύο Κόσμων στο Σπολέτο, της μεγάλης ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης στην κεντρική Ιταλία.

https://www.instagram.com/p/p

Ο οίκος Fendi ιδρύθηκε στη Ρώμη το 1926 με το πρώτο του κατάστημα να έχει ένα ατελιέ αφιερωμένο στη γούνα και στα δερμάτινα είδη, πριν εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες πολυτελείς φίρμες παγκοσμίως. Σήμερα ο όμιλος Φέντι είναι ένα από τα στολίδια του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, ο οποίος τον εξαγόρασε το 2001.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ