ΜΟΔΑ

Royal Ascot 2017: Εκκεντρική αίγλη στις βασιλικές ιπποδρομίες για λίγους

Royal Ascot 2017: Εκκεντρική αίγλη στις βασιλικές ιπποδρομίες για λίγους

Οι Βασιλικές Ιπποδρομίες του Άσκοτ, ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο συνδέεται στενά με τη βασιλική οικογένεια ξεκίνησαν χθες με τη μακρόχρονη παράδοση της εισόδου της βασίλισσας, του δούκα του Εδιμβούργου και των άλλων μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας σε άμαξα με άλογα μέχρι το Straight Mile πέρα από τις κερκίδες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ της Βρετανίας και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων στον Πύργο Γκρένφελ και στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ.

Οι ιπποδρομίες εκτός από το ενδιαφέρον για τους αγώνες συγκεντρώνουν τα βλέμματα και τα φλας των φωτογράφων βρετανικών και διεθνών ΜΜΕ για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις Βρετανών και Βρετανίδων.

Ωστόσο φέτος καθώς οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 30 βαθμούς στο Μπέρκσαϊρ, στα δυτικά του Λονδίνου, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι χαλαρώνουν το αυστηρό dress code για την πενθήμερη βασιλική εκδήλωση, κορυφαίο καλοκαιρινό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός.

Η Κέιτ Μίντλετον, Δούκισσα του Κέιμπριτζ, σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ, δούκα του Κέιμπριτζ δεν πτοήθηκε από τη ζέστη και φαινόταν άνετη στο λευκό φόρεμα από δαντέλα Alexander McQueen που συνδύασε με ίδιο χρώμα καπέλο.

Όσο για τη βασίλισσα Ελισάβετ, διέψευσε όσους στοιχημάτισαν ότι θα φορούσε μπλε και έκανε είσοδο με ένα σύνολο σε χρώμα πράσινο λάιμ με φλοράλ σχέδιο και με καπέλο της Rachel Trevor Morgan, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail.

Ένα από τα απρόοπτα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός ήταν όταν η Σοφία, κόμισσα του Ουέσεξ έχασε την ισορροπία της στην άμαξα και έπεσε πάνω στην Κέιτ Μίντλετον.

Ενώ ο κώδικας ένδυσης για τους άνδρες είναι απλός - πρωί κοστούμι, γκρι ή μαύρο και καπέλο στα ίδια χρώματα - οι κανόνες για τις γυναίκες είναι πιο περίπλοκοι.

Φορέματα ή φούστες πρέπει να φτάνουν ακριβώς πάνω από το γόνατο ή κάτω, οι τιράντες ώμων πρέπει να είναι τουλάχιστον μία ίντσα, τα καπέλα τα οποία πρέπει να φορεθούν - πρέπει να έχουν βάση τεσσάρων ιντσών (10cm) ή μεγαλύτερη, αναφέρει ρεπορτάζ του CNN.

Η μεγάλη είδηση φέτος είναι ότι επιτρέπονται οι ολόσωμες φόρμες (πλήρους μήκους). Πολλές Βρετανίδες είχαν την ευκαιρία να φορέσουν εκκεντρικά και υπερμεγέθη καπέλα συμμετέχοντας σε έναν άτυπο διαγωνισμό για την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, ο οποίος κρατάει εδώ και χρόνια.

Το φεστιβάλ ιπποδρομιών του Άσκοτ διεξάγεται από το 1711 και συμπεριλαμβάνεται στις πιο ιστορικές ιπποδρομίες παγκοσμίως. Διαρκεί πέντε ημέρες και την τρίτη ημέρα διεξάγεται η μεγαλύτερη κούρσα (featured race), το γνωστό Gold Cup, ενώ περισσότεροι από 300 χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο τη διοργάνωση.

Φέτος, είναι ιδιαίτερα αυστηρά τα μέτρα ασφάλειας με ένοπλους αστυνομικούς να περιπολούν τους χώρους όπου διεξάγονται οι ιπποδρομίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ