OSCARS

Όσκαρ 2017: Η γαλήνη του Mahershala Ali αποκαλύπτεται

Όσκαρ 2017: Η γαλήνη του Mahershala Ali αποκαλύπτεται

Θεωρείται δικιαίως ένα από τα φαβορί στην φετινή απονομή των Όσκαρ και το The Hollywood Reporter παραδίδεται στις σκέψεις και τη ζωή του σε ένα λεύκωμα ζωής του πρωταγωνιστή του Moonlight, Mahershala Ali.

Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, ο Ali γράφει στο περιοδικό ένα συγκινητικό αυτοβιογραφικό κείμενο για τη ζωή του, για την παιδική του ηλικία σε γειτονιές γεμάτες ναρκωτικά και συμμορίες στην Καλιφόρνια, για τον καλλιτέχνη πατέρα του που ποτέ δεν θρήνησε, για τον αυστηρό πατριό και τη μητέρα του που πληγώθηκε όταν ο γιος της της ανακοίνωσε ότι έγινε Μουσουλμάνος. Τον είχε μεγαλώσει Χριστιανό.

Αιρετικός και αποφασιστικός όπως στην ερμηνεία του (το Moonlight είναι μια ταινία για ερμηνευτές πρωταθλητές σαν τον αθλητή στην καλαθοσφαίριση Ali) ο 43χρονος σταρ θεωρείται φαβορί στην μεγάλη βραδιά για το Όσκαρ Β' Αντρικού Ρόλου απέναντι στους Jeff Bridges (Hell or High Water), Lucas Hedges (Manchester by the Sea), Dev Patel (Lion) και Michael Shannon (Nocturnal Animals).

Πρόσφατα ο Ali κέρδισε το SAG Award, δηλαδή ένα από τα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Ηθοποιών, για τον ρόλο του στο Moonlight αν και δεν κατάφερε να πάρει και τη Χρυσή Σφαίρα. στη βράβευση του έβγαλε ένα συγκλονιστικό λόγο για τις ΗΠΑ μετά το διάταγμα για το μεταναστευτικό και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα από εφτά μουσουλμανικές χώρες (το Ιράκ, την Συρία, το Ιράν, το Σουδάν, την Λιβύη, την Σομαλία και την Υεμένη).

Νομίζω ότι αυτό που έμαθα δουλεύοντας για το Moonlight, είναι ότι βλέπουμε τι συμβαίνει όταν καταδιώκεις τους ανθρώπους" είπε. "Κλείνονται στον εαυτό τους και αυτό για το οποίο ήμουν τόσο ευγνώμων έχοντας την ευκαιρία να παίξω τον Juan, ήταν ότι έπαιζα έναν gentleman που είδε έναν νεαρό άντρα να κλείνεται στον εαυτό του σαν αποτέλεσμα της καταδίωξης από την κοινωνία. Πήρε λοιπόν την ευκαιρία να τον ανεβάσει και του είπε πως έχει αξία, ήταν εντάξει και τον αποδέχτηκε. Ελπίζω να κάνουμε καλύτερη δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Χανόμαστε προσέχοντας τις λεπτομέρειες που μας κάνουν διαφορετικούς, αλλά νομίζω πως υπάρχουν δυο τρόποι να το κάνει κανείς αυτό. Υπάρχει η ευκαιρία να δεις το ποιόν αυτού του ανθρώπου, τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν μοναδικό, και υπάρχει και η δυνατότητα να τον πολεμήσεις γι’ αυτό. Να πεις ότι αυτός είναι διαφορετικός από μένα και δε μου αρέσει, οπότε ας πολεμήσουμε".

"Είμαι Μουσουλμάνος.

Η μητέρα μου είναι ιερέας (χριστιανή). Δεν έκανε και τούμπες απ’ τη χαρά της όταν την κάλεσα για να της πω ότι αλλαξοπίστησα πριν από 17 χρόνια. Σας λέω όμως τώρα ότι βάζεις τα πράγματα στην άκρη κι έτσι μπορώ εγώ να δω εκείνη κι εκείνη να δει εμένα. Αγαπιόμαστε. Η αγάπη έχει μεγαλώσει και αυτά τα πράγματα είναι απλά λεπτομέρειες... Ειρήνη και ευλογία σε όλους σας".

Η φετινή 89η τελετή των βραβείων Oscar την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα μεταδοθεί ζωστανά στην COSMOTE TV.

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ