OSCARS

Χάρβει Γουάινστιν: εποπτεύει τα Όσκαρ ως άγαλμα με πριαπισμό στο Χόλιγουντ

Χάρβει Γουάινστιν: εποπτεύει τα Όσκαρ ως άγαλμα με πριαπισμό στο Χόλιγουντ

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν δεν θα παρευρεθεί στη φετινή τελετή των Όσκαρ, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο κινηματογραφικός παραγωγός θα κάνει αισθητή την παρουσία του στο Χόλιγουντ αυτές τις ημέρες.

Ο καλλιτέχνης του δρόμου Plastic Jesus από το Λος Άντζελες παρουσίασε χθες ένα γλυπτό με τίτλο Casting Couch, το οποίο αναπαριστά τον Γουάινστιν σε φυσικό μέγεθος, ντυμένο με μία ρόμπα να κάθεται σε ένα χρυσαφί καναπέ κρατώντας ένα αγαλματίδιο των Όσκαρ ως πέος.

Το γλυπτό τοποθετήθηκε κοντά στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή των βραβείων την Κυριακή το βράδυ.

"Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι το Casting Couch (σσ. η διαδικασία του να περνάς από το κρεβάτι ενός παραγωγού για να κερδίσει μια θέση σε ταινία) ανήκει στο παρελθόν, προφανώς συνεχίζει να είναι μέρος της κουλτούρας του Χόλιγουντ" δήλωσε ο Plastic Jesus σε ανάρτησή του στο Facebook.

"Ας ελπίσουμε ότι τώρα, υπό το φως των πρόσφατων καταγγελιών σε βάρος πολλών κορυφαίων προσωπικοτήτων του Χόλιγουντ, η βιομηχανία θα επανορθώσει" δήλωσε.

Το γλυπτό 'Casting Couch' δεν ήταν το μόνο, καθώς την Τετάρτη, έκαναν την εμφάνισή τους διαφημιστικές πινακίδες που σχεδιάστηκαν από τον καλλιτέχνη του δρόμου Sabo, κατηγορώντας τη βιομηχανία του θεάματος ότι αποσιώπησε τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο Plastic Jesus δήλωσε ότι το γλυπτό του Γουάινστιν έγινε σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Joshua "Ginger" Monroe και χρειάστηκε δύο μήνες για να ολοκληρωθεί. Το κόστος καλύφθηκε από δωρεές μέσω των ιστοσελίδων τους.

Ο Plastic Jesus και ο Ginger ήταν επίσης υπεύθυνοι για τα γλυπτά αγάλματα του Ντόναλντ Τραμπ που εμφανίστηκαν σε διάφορες αμερικανικές πόλεις το 2016 πριν από την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Περισσότερες από 70 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένου και του βιασμού. Ο ίδιος ο Γουάινστιν αρνείται ότι είχε ποτέ σεξουαλικές συνευρέσεις που δεν ήταν συναινετικές.

Οι κατηγορίες σε βάρος του πήραν μορφή χιονοστιβάδας και οδήγησαν σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση σε βάρος άλλων διασημοτήτων, σε μια υπόθεση που συντάραξε το Χόλιγουντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ