OSCARS

Όσκαρ 2018: τι είδε η Τζένιφερ Γκάρνερ & όλες οι viral στιγμές που τρέλαναν το Twitter

Όσκαρ 2018: τι είδε η Τζένιφερ Γκάρνερ & όλες οι viral στιγμές που τρέλαναν το Twitter

"Μα πραγματικά, τι ήθελε να πει η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ;" Η φετινή νικήτρια του Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου απεύθυνε έκκληση για "inclusion rider" στην ευχαριστήρια ομιλία της για το δεύτερο αγαλματίδιο της καριέρας της και το Twitter έπαθε φρενίτιδα μαζί της. Αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Η ΜακΝτόρμαντ αναφέρθηκε στην άγνωστη μέθοδο που αποσκοπεί στην προώθηση της διαφορετικότητας στην παραγωγή των ταινιών για την οποία η ΜακΝτόρμαντ επιθυμεί να γίνει η επικρατούσα τάση και κατέβηκε από την σκηνή.

Ο όρος αυτός δεν είναι πολύ γνωστός στο Χόλιγουντ. Ωστόσο ήδη από νωρίς σήμερα το πρωί, μετά την 90η τελετή απονομής των Όσκαρ, το Twitter υπερηφανευόταν για ένα hashtag #inclusionrider και η αναζήτηση του όρου στο Google είχε ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια χτυπήματα.

Κατά την διαπραγμάτευση ενός συμβολαίου, οι ηθοποιοί και οι κινηματογραφιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την δύναμη που έχουν ως σταρ για να υποχρεώσουν ένα στούντιο να προσλάβει περισσότερες γυναίκες και μέλη διαφόρων φυλών στην παραγωγή, εξήγησε από τα παρασκήνια η ΜακΝτόρμαντ μετά την ομιλία της από την σκηνή των Όσκαρ που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά μέσα.

"Εγώ το έμαθα μόλις αυτήν την εβδομάδα", πρόσθεσε από τα παρασκήνια η ΜακΝτόρμαντ, η οποία κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στις "Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι" του Μάρτιν ΜακΝτόνα, στην οποία υποδύεται μια μητέρα που ζητά εκδίκηση από την τοπική αστυνομία επειδή δεν κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τον βιαστή και δολοφόνο της κόρης της.

"Μπορείς να ζητήσεις και/ή να αξιώσεις τουλάχιστον ένα 50% διαφορετικότητας όχι μόνον στο κάστινγκ, αλλά και στο συνεργείο", σημείωσε.

Η καθηγήτρια του University of Southern California Στέισι Σμιθ είχε αναφέρει το 2016 την ιδέα του "inclusion rider" σε ομιλία της για την έλλειψη διαφορετικότητας στην βιομηχανία του θεάματος. Η καθηγήτρια του πανεπιστημίου αυτού σημείωνε ότι οι μεγάλοι σταρ μπορούν να ορίζουν στα συμβόλαιά τους ότι οι μικροί ρόλοι θα διανεμηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αντανακλούν τα δημογραφικά στοιχεία του πραγματικού κόσμου. Τα στούντιο μπορούν κι αυτά οικειοθελώς να κάνουν το ίδιο, πρόσθετε.

"Έχω κάποια πράγματα να πω", είπε χθες η ΜακΝτόρμαντ και αφού ευχαρίστησε τον Μάρτιν Μακντόνα κάλεσε όλες τις γυναίκες που ήταν υποψήφιες, σε κάθε κατηγορία, να σηκωθούν. "Μη μας μιλάτε απλά απόψε στο πάρτι — καλέστε μας στα γραφεία σας να μιλήσουμε για τη δουλειά μας", πρόσθεσε, για να κλείσει την ομιλία της με την έκκληση για "Inclusion rider".

Η 61χρονη Αμερικανίδα κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ μετά από μια εικοσαετία από τη βράβευσή της για το Fargo των αδελφών Κόεν.

Και άλλες απορίες

Άλλες στιγμές που ενθουσίασαν το Twitter είναι η στιγμή που η Τζένιφερ Γκάρνερ συνειδητοποίησε κάτι... Αυτό το κάτι κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να είναι, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Όπως αναφέρει το Twitter το πλέον viral tweet είναι αυτό του νικητή των Όσκαρ Jordan Peele που δεν πιστεύει τη νίκη του

Οι πλέον πολυσυζητημένοι star ήταν στο κόκκινο χαλί ήταν ο Τιμοτέ Σαλαμέ των Call Me by Your Name και Lady Bird και ο Μαύρος Πάνθηρας Chadwick Boseman.

Αυτά είναι όλα όσα απασχόλησαν τους Twitterati τη μεγάλη βραδιά

Τα πέντε πιο viral στιγμιότυπα

Η ανάδειξη του The Shape of Water σε Καλύτερη Ταινία της Χρονιάς
Η στιγμή που οι Oscar Isaac, Mark Hamill, Kelly Marie Tran και BB-8 έδωσαν το βραβείο Όσκαρ στην ταινία κινουμένων σχεδίων Coco
Ο Jordan Peele για τη νίκη του στο πρωτότυπο σενάριο με το Get Out
Η Frances McDormand και ο λόγος της μετά τη νίκη της ως καλύτερη γυναίκα ηθοποιός σε Α' Ρόλο
Η ανάδειξη του “Remember Me” από την ταινία Coco ως Καλύτερο Τραγούδι της χρονιάς

Οι πέντε πιο viral star στο κόκκινο χαλί

Timothée Chalamet (@RealChalamet)
Chadwick Boseman (@chadwickboseman)
Tom Holland (@TomHolland1996)
Lupita Nyong’o (@Lupita_Nyongo)
Adam Rippon (@Adaripp)

Οι ταινίες με τα περισσότερα tweets

Coco
The Shape of Water
Dunkirk
Call Me by Your Name
Get Out

Τα πιο viral ονόματα κατά τη διάρκεια της τελετής

Kobe Bryant (@kobebryant)
Guillermo del Toro (@RealGDT)
Meryl Streep
Jordan Peele (@JordanPeele)
Gary Oldman

ΔΗΜΟΦΙΛΗ