ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: Οι ηθοποιοί που βραβεύτηκαν για τις μεταμορφώσεις τους σε ταινίες

Όσκαρ 2016: Οι ηθοποιοί που βραβεύτηκαν για τις μεταμορφώσεις τους σε ταινίες

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους ηθοποιούς είναι το να μπουν "στο πετσί του ρόλου". Κάποιοι ζουν για μήνες ως οι χαρακτήρες που πρόκειται να υποδυθούν, κάποιοι κάνουν εντατικό training ενώ άλλοι μπαίνουν κυριολεκτικά "στο πετσί του ρόλου" αλλάζοντας την εξωτερική τους εμφάνιση. Παρακάτω θυμόμαστε τους 8 που το έκαναν και το αποτέλεσμα ήταν τόσο εντυπωσιακό που βραβεύτηκαν με Όσκαρ για την μεταμόρφωσή τους.

Μπράντ Πιτ - Τhe Curious Case of Benjamin Button

Στην ταινία υποδύεται έναν άντρα που γεννήθηκε παππούς και πέθανε μωρό και για την μεταμόρφωσή του εργάστηκαν 155 visual effects artists αλλά και ο ίδιος. Η ταινία απέσπασε το Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ και καλύτερων visual effects... δικαίως!

Κέιτ Μπλάνσετ - Elizabeth

Η Cate Blanvhett μας συγκλόνισε ως Βασίλισσα Ελισάβετ και για τις ανάγκες του ρόλου έκανε ντεκαπάζ στα φρύδια και τις βλεφαρίδες της, φόρεσε τα πιο απίθανα κοστούμια. Η ταινία απέσπασε το Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ και η Cate ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου.

Κρίστιαν Μπέιλ - The Fighter

Για να υποδυθεί έναν ναρκομανή πρώην μποξέρ στην ταινία «The Fighter», ο Christian Bale έχασε απίστευτα πολλά κιλά, μας χάρισε μια απίθανη ερμηνεία και κέρδισε το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου.

Σαρλίζ Θερόν- Monster

Η υπέροχα όμορφη Charlize έγινε αγνώριστη για τις ανάγκες του ρόλου της ως Aileen Wuornos σε βαθμό που δεν πιστεύαμε πως ένα τόσο όμορφο πρόσωπο μπορεί να αλλοιωθεί σε τέτοιο βαθμό. Για την ερμηνεία και την μεταμόρφωσή της απέσπασε το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου.

Μάθιου Μακόναχι - Dallas Buyers Club

Για τέσσερις μήνες, ο Matthew McConaughey έτρωτγε ελάχιστο ψάρι και μια χούφτα λαχανικά ώστε να υποδυθεί τον Ron Woodroof στην ταινία «Dallas Buyers Club». Για την μεταμόρφωση και την ερμηνεία του χειροκροτήθηκε και απέσπασε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου.

Τζάρεντ Λέτο - Dallas Buyers Club

Ένας ακόμη ηθοποιός που μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες της ταινίας «Dallas Buyers Club» ήταν ο Jared Leto ο οποίος αδυνάτισε δραματικά και ξύρισε τα φρύδια του για να υποδυθεί την Rayon. Και η δική του ερμηνεία και μεταμορφωση δεν πέρασε απαρατήρητη (πως θα μπορούσε) αφού απέσπασε το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου.

Νικόλ Κίντμαν - The Hours

Όποιος δεν είχε διαβάσει πως στην ταινία πρωταγωνιστεί η Nicole Kidman δύσκολα θα την αναγνώριζε με τα καστανά μαλλιά, το μακιγιάζ και την μεγάλη μύτη. Ο ρόλος της ως Virginia Woolf στην ταινία «The Hours» της χάρισε το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου.

Ρόμπερτ Ντε Νίρο - Raging Bull

Ένας από τους πρώτους ηθοποιούς που μπήκαν σε διαδικασία μεταμόρφωσης ήταν ο Robert DeNiro το 1980 προκειμένου να υποδυθεί τον μποξέρ Jake LaMotta στην ταινία «Raging Bull». Για την μεταμόρφωση και την συγκλονιστική ερμηνεία ασφαλώς και απέσπασε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου.

Ποιοί πρωταγωνιστές θα γράψουν φέτος ιστορία; Μπορείς να το ανακαλύψεις ζωντανά παρακολουθώντας τα κανάλια Novacinema που προβάλλουν σε αποκλειστικότητα την τελετή των βραβείων Oscar, την πιο λαμπρή γιορτή του κινηματογράφου την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου! Επίσης για τους συνδρομητές των καναλιών Novacinema η τελετή είναι διαθέσιμη στο Nova GO σε tablet, laptop ή smartphone τόσο live όσο και Οn Demand, και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ