ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: Η Αλίσια Βικάντερ νικήτρια του Β' Γυναικείου Ρόλου για το The Danish Girl

Όσκαρ 2016: Η Αλίσια Βικάντερ νικήτρια του Β' Γυναικείου Ρόλου για το The Danish Girl
Reuters

Πρώτη φορά υποψήφια η Ευρωπαία Βικάντερ μπορεί να μην κέρδισε τις εντυπώσεις με το Louis Vuitton φόρεμά της ωστόσο κατάφερε να κερδίσει το πρώτο Όσκαρ της καριέρας της.

Ακολουθώντας τις σκηνοθετικές επιταγές του Τομ Χούπερ και με έναν Έντι Ρεντμειν δίπλα της το κορίτσι από τη Σουηδία κατάφερε να δώσει το συναίσθημα στη βιογραφική ιστορία της transgender Λίλι Ελμπε. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Εμπερσχοφ, η ταινία Το Κορίτσι από τη Δανία (The Danish Girl), έδωσε στην Βικάντερ την ευκαιρία να αναδειχθεί ερμηνεύτρια αξιώσεων υποδυόμενη τη ζωγράφο Γκέρντα Βέγκενερ που αφοσιώθηκε στον Αϊναρ/Λίλι.

Στη σκηνή του Dolby Theatre h Βικάντερ ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή της Ρέντμειν, δεν ευχαρίστησε τον σύντροφο της Μάικλ Φάσμπεντερ και με αυτό το Όσκαρ δικαιώνει την πορεία της μέσα στο 2015 που υποδύθηκε και την σειρήνα τεχνητής νοημοσύνης στο Από Μηχανής.

2016 02 29T023109Z 540745135 TB3EC2T06ZMKJ RTRMADP 3 AWARDS OSCARS

Η 28χρονη από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσει τη βιομηχανία του θεάματος για την ποιότητα και τη φιγούρα της που μοιάζει σαν να έχει δραπετεύσει από μπαλέτο. Άλλωστε στα 15 της έφυγε από το σπίτι για να γίνει μια πρίμα μπαλαρίνα, κάτι που οι τραυματισμοί της δεν της το επέτρεψαν και το Χόλιγουντ την υποδέχθηκε όπως της αξίζει.

Το πρόσωπο της Louis Vuitton από το 2015 η Βικάντερ είναι η 6η ηθοποιός από τη Σουηδία που βρίσκεται υποψήφια για Όσκαρ μετά τους συμπατριώτες της Γκρέτα Γκάρμπο, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Αν-Μάργκρετ, Λίνα Ολιν και Μαξ φον Σίντοφ.

Η 88η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema σε ζωντανή μετάδοση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ