OSCARS

Όσκαρ 2017: Η Ελληνίδα του La La Land, Mary Zophres, αποκαλύπτεται

Όσκαρ 2017: Η Ελληνίδα του La La Land, Mary Zophres, αποκαλύπτεται

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα Όσκαρ έχουν κάτι από Ελλάδα με τέσσερις δημιουργούς να είναι υποψήφιοι για το χρυσό αγαλματίδιο. Η Mary Zophres, η ενδυματολόγος που μας θύμισε κάτι από παλιό ελληνικό κινηματογράφο με την παλέτα και τα κοστούμια της στο La La Land είναι η απροσδόκητη, σημαντική, υποψηφιότητα στην κατηγορία Κοστουμιών. 

"Ήθελα από τις γυναίκες να νιώσουν γοητευμένες από τον Ράιαν και από τους άντρες να νιώσουν ρομαντικά με την Έμα" λέει η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα ενδυματολόγος Mary Zophres στο Hollywood Reporter.

Στη δεύτερη υποψηφιότητα της για Όσκαρ στην εντυπωσιακά μελετημένη καριέρα της η Zophres υπογράφει τα κοστούμια του La La Land και φέρνει κάτι από παλιό, technicolor στιλ στην οθόνη. Η δουλειά της είναι μία από τις συνολικά 14 υποψηφιότητες του film.

H 53χρονη Zophres με ρίζες από την Ήπειρο εξομολογήθηκε σε συνέντευξη της ότι το επώνυμο Ζαφειρόπουλος το έκανε συντόμευσε ο παππούς της όταν από τα Γιάννενα κυνήγησε μια νέα ζωή στην Αμερική.

Η Αρετή – Μαρία που απαντάει στο Mary θεωρείται μια από τις μεγαλύετρες δυνάμεις της βιομηχανίας στα κοστούμια με συμμετοχές σε ταινίες που έχουν έντονο εικαστικό στοιχείο -όπως το χάρμα οφθαλμών Ω, Αδελφέ, Πού Είσαι;

MARY

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της το 1994 η Zophres απολαμβάνει τη δεύτερη υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μετά το True Grit του 2010.

Γεννημένη στο Ft. Lauderdale της Florida η Zophres έχει σπουδάσει ιστορία της τέχνης και studio art ενώ έχει συνεργαστεί με τους οίκους Norma Kamali και Esprit.

Η Zophres έχει συνεργαστεί με τους αδελφούς Κοέν συχνά και μετράει ήδη 3 βραβεία και 22 υποψηφιότητες σε μεγάλες τελετές της βιομηχανίας όπως τα BAFTA.

Αν κερδίσει το Όσκαρ Κοστουμιών στην 89η τελετή η Zophres θα καταφέρει κάτι σημαντικό. Θα σηκώσει το Όσκαρ Ενδυματολογίας για μια ταινία που δεν είναι εποχής κάτι που δεν έχει συμβεί τα τελευταία 22 χρόνια.

ZOPHRES

Πέρα από την Zophres φέτος διεκδικούν το Όσκαρ οι δύο σεναριογράφοι του The Lobster Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου αλλά και η Δάφνη Ματζιαράκηστην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, με την ταινία της "4.1 Miles".

Η φετινή 89η τελετή των βραβείων Oscar την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα μεταδοθεί ζωστανά στην COSMOTE TV.

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ