ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λυρική σύμπραξη: Valentino και Σοφία Κόππολα ανεβάζουν την Τραβιάτα στη Ρώμη

Λυρική σύμπραξη: Valentino και Σοφία Κόππολα ανεβάζουν την Τραβιάτα στη Ρώμη

Υπάρχουν παραμύθια και υπάρχουν παραστάσεις που τα θυμίζουν. Μία από αυτές έκανε την πρεμιέρα της στην Όπερα της Ρώμης με συνεργούς, μαέστρους των λυρικών εντυπώσεων και υπερασπιστές της ιταλικής κουλτούρας.

Η Σοφία Κόππολα, ο Βαλεντίνο Γκαραβάνι, οι συνεχιστές του στα ατελιέ του Ιταλικού οίκου Μaria Grazia Chiuri και Pier Paolo Piccioli αλλά και ο σκηνογράφος των σκοτεινών Batman, Nέιθαν Κρόουλι, συμπράττουν σε μια παράσταση επική. Η όπερα του Βέρντι Τραβιάτα σκηνοθετείται από την απόγονος του Φράνσις Φορντ Κόππολα -η πρώτη της προσπάθεια στο λυρικό θέατρο που τόσο αγαπά-, ο Βαλεντίνο Γκαραβάνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Όπερας της Ρώμης σχεδιάζει τα κοστούμια της ηρωίδας Βιολέτας, και η Όπερα της Ρώμης ποντάρει σε αυτό το εγχείρημα για να προσελκύσει νέο κοινό.

Ήδη η προπώληση των εισιτηρίων έχει αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ για μία παραγωγή που κόστισε 2 εκατομμύρια, έχει κοστούμια που χρειάστηκαν χιλιάδες ώρες δημιουργίας –μόνο για μια τουαλέτα της Βιολέτας οι μοδίστρες του οίκου εργάστηκαν για περισσότερες από 800 ώρες- και θα μαγέψει για 15 βράδια την Αιώνια Πόλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ