ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρόμπιν Γουίλιαμς: To γλυκόπικρο λεύκωμα της ζωής του μεγάλου κωμικού συγκινεί

Ρόμπιν Γουίλιαμς: To γλυκόπικρο λεύκωμα της ζωής του μεγάλου κωμικού συγκινεί

"Ο Ρόμπιν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, βοηθώντας τους άλλους. Είτε με το να διασκεδάζει εκατομμύρια ανθρώπους στο θέατρο, το σινεμά ή την τηλεόραση, είτε παρηγορώντας ένα άρρωστο παιδί – ο Ρόμπιν ήθελε να γελάμε και να είμαστε λιγότερο φοβισμένοι" έγραφε η σύζυγος του μεγάλου κωμικού, Σούζαν Σνάιντερ, λίγες μέρες μετά τη σκληρή είδηση της αυτοκτονίας του στις 11 Αυγούστου του 2014.

"Από τη στιγμή που μας άφησε, όλοι εμείς -τα πρόσωπα που εκείνος αγάπησε- έχουμε βρει λίγη παρηγοριά στο τεράστιο ξέσπασμα αγάπης και στο θαυμασμό που εκατομμύρια άνθρωποι έτρεφαν για αυτόν, καθώς είχε αγγίξει τις ζωές τους. Ο Ρόμπιν ήταν απολύτως νηφάλιος και γενναίος, καθώς έδινε τις δικές του μάχες κόντρα στην κατάθλιψη, το άγχος, καθώς και τα πρώτα στάδια του Πάρκινσον, το οποίο δεν ήταν έτοιμος να αποδεχτεί δημόσια" πρόσθεσε.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την απώλεια, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς συνεχίζει να είναι ένα πρόσωπο που συγκινεί. Η ιστορία της ζωής του, το γέλιο του ως αντίδοτο στη θλίψη, η καθημερινότητα του μπροστά και πίσω από τους προβολείς, όλα υπενθυμίζουν το μεγαλείο του κωμικού που αγαπήσαμε.

Σήμερα μια νέα έκδοση γεμάτη από στιγμιότυπα της ζωής του μέσα από το φακό του φίλου του και επαγγελματία φωτογράφου Άρθουρ Γκρέις (η σχέση τους ξεκίνησε το 1986, όταν ο Γκρέις ακολούθησε τον κωμικό σε μια stand up περιοδεία του στην Αμερική για το Newsweek και συνεχίστηκε μέχρι το τραγικό τέλος του) φέρνει τον Γουίλιαμς ξανά στη μνήμη με πορτρέτα που δείχνουν το μεγαλείο του άντρα που μας έπεισε να "αδράξουμε τη μέρα" που ξέφυγε μέσα από τα χέρια του.

Όλες οι φωτογραφίες από το συγκλονιστικό λεύκωμα "A Singular Portrait 1986-2002" που κυκλοφορεί στις 9 Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ