ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Le Diner en Blanc: Από το Παρίσι στο Μανχάταν ένα μαγικό δείπνο γοητεύει στα λευκά

Le Diner en Blanc: Από το Παρίσι στο Μανχάταν ένα μαγικό δείπνο γοητεύει στα λευκά

Περίπου 5.000 άντρες και γυναίκες, ντυμένοι ΜΟΝΟ στα λευκά, συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Robert F. Wagner Jr. Park του Mανχάταν την προηγούμενη Πέμπτη όχι για να υπερασπιστούν κάτι, απλά για να ζήσουν ένα απόγευμα μακριά από τις έγνοιες σε ένα "μαγικό δείπνο" άσπιλων προθέσεων.

Φορώντας περούκες που θύμισαν τη Μαρία Αντουανέτα το "Diner en Blanc" ξεκίνησε στις 6:30 το απόγευμα και η γιορτή έγινε για ακόμη μια φορά μετά το 2011 όταν και "μεταφέρθηκε" από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη.

Βλέποντας τον ποταμό Χάντσον οι άνθρωποι στα λευκά χαιρέτισαν τον ήλιο σηκώνοντας τα ποτήρια τους γεμάτα σαμπάνια ψηλά και διασκέδασαν με τους επαγγελματίες χορευτές να χαρίζουν κέφι χορεύοντας swing καθώς το τζαζ κουιντέτο γέμισε το χόρο με κομμάτια των Billie Holiday, Django Reinhardt, Eartha Kitt και άλλων. Το κόστος συμμετοχής ήταν $37 σε μια γιορτή που καθιερώθηκε στη Γαλλία 30 χρόνια πριν.

Το "Le Diner en Blanc" είναι μια γιορτή του λευκού που ξεκίνησε από τη Γαλλία 30 χρόνια πριν και σήμερα διοργανώνεται σε περισσότερες από 70 πόλεις στον κόσμο. Μόνο στις ΗΠΑ, 20 πόλεις κάλεσαν τους κατοίκους τους να γιορτάσουν το "μαγικό δείπνο" που δεν έχει πολιτική ή ιδεολογική ατζέντα. "Είναι απλά μία συνάθροιση φίλων μοναδικός σκοπός των οποίων είναι να δημιουργήσουν μαγική ατμόσφαιρα για ένα απόγευμα" αναφέρει το Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ