ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το selfie της χρονιάς; Η αμφιλεγόμενη φωτογραφία της Χίλαρι Κλίντον διχάζει

Το selfie της χρονιάς; Η αμφιλεγόμενη φωτογραφία της Χίλαρι Κλίντον διχάζει

“Αυτό που έχουμε γίνει”. Έτσι σχολίασε το CNET τη φωτογραφία της Χίλαρι Κλίντον με ένα πλήθος γυναικών να της γυρίζει την πλάτη, όχι από αντιπάθεια, απλά για να απαθανατίσουν ένα ακόμη selfie μαζί της. Η Χίλαρι Κλίντον έζησε το παράλογο όταν, αντί να την κοιτάει, το κοινό των ψηφοφόρων της προτίμησε να της γυρίσει την πλάτη με μια (αυθόρμητα θλιβερή;) κίνηση.

Η φωτογραφία της Barbara Kinney, φωτογράφου της εκστρατείας της Κλίντον, τραβήχτηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα και απαθανατίζει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το παράλογο στον καιρό των selfies. Οι αντιδράσεις και τα σχόλια στα media, social και μη, ήταν πολλές. “Οι millennials γυρίζουν την πλάτη τους στη Χίλαρι”. “Mια εικόνα, πολλές selfie”. “H πιο 2016 φωτογραφία της χρονιάς”.

Όποια και αν είναι η θέση σας στη θέαση αυτού του viral στιγμιότυπου, η φωτογραφία έχει διεκδικήσει και κερδίσει repost, likes και comments, οπότε τη δουλειά της την έκανε. Ακόμη και αν η Χίλαρι Κλίντον έχει μιλήσει στο Esquire για την "τυραννία των selfie". Ακόμη και αν είπε στην Έλεν ΝτεΤζενέρις: "Μου έχουν λείψει οι ανθρώπινες ιστορίες, η επαφή με τον κόσμο όταν μιλάγαμε μετά από μια χειραψία".Ένας κύριος, ηλικιωμένος, τη δικαίωσε. Ήταν και ο μόνος που έμεινε να κοιτάει τη Χίλαρι Κλίντον στα μάτια ακόμη και αν εκείνη προσπαθούσε να υποδυθεί ότι ζει μια κανονικότητα με πλάτες γυρισμένες.

Cheese.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ