ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τολμάτε να κάνετε μπάνιο στην «αιωρούμενη» πισίνα;

Τολμάτε να κάνετε μπάνιο στην «αιωρούμενη» πισίνα;

Ένα θαύμα της μηχανικής, μια υπέρβαση της αρχιτεκτονικής και όλα αυτά πλησιάζοντας τον ουρανό. Άλλωστε έτσι διαφημίζεται στην ιστοσελίδα του το Hotel Hubertus, στο νότιο Τιρόλο της Ιταλίας. "Βρεθείτε κοντά στον ουρανό" υπερασπίζεται και όχι άδικα.

Πολλοί την αποκαλούν, υπερβολικά, ως την πλέον τρομακτική πισίνα. Αν και θέλει θάρρος, κανείς από όσους κολυμπήσουν σε αυτή δεν κινδυνεύει από κάτι άλλο. Το μόνο που θα νιώσει στα σίγουρα είναι δέος καθώς θα κολυμπήσει σε απόσταση 12 μέτρων από το έδαφος και μέσα από τον γυάλινο, διάφανο πάτο θα βλέπει από κάτω του το έδαφος. Θα κολυμπάει σχεδόν "αιωρούμενος"...

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Kronplatz (Δολομίτες) και ανακαινίστηκε σχετικά πρόσφατα από το αρχιτεκτονικό γραφείο NOA (Network of Architecture). Οι τολμηροί επαγγελματίες αποφάσισαν να στηρίξουν την πισίνα σε αντιστηρίγματα από κορμούς τοπικών δέντρων χωρίς τον φλοιό τους με τμήμα του πυθμένα της να είναι γυάλινο.

Οι διαστάσεις της θερμαινόμενης "αιωρούμενης πισίνας" είναι 25 μέτρα μήκος, 5 μέτρα πλάτος και 1,3 μέτρα βάθος. "Η θέση της πισίνας, η οποία ίπταται σε ύψος 12 μέτρων από το έδαφος, δίνει στον κολυμβητή την αίσθηση ότι αιωρείται, χωρίς βάρος, μεταξύ ουρανού και γης" δήλωσαν οι ΝΟΑ στο Dezeen οι σχεδιαστές από το NOA.

Είτε είστε τολμηροί, είτε ονειροπόλοι αυτό το splash σας ανήκει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ