ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H ιστορία του ΚΘΒΕ ζωντανεύει στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ

H ιστορία του ΚΘΒΕ ζωντανεύει στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ

Σε μία απρόσμενη και ιστορικής σημασίας "παράσταση" που στήνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι αυτή που κάνει πρεμιέρα, αύριο, στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ, στην οδό Καρόλου Ντηλ, στη Θεσσαλονίκη.

Στις εικαστικές βιτρίνες του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, οι περιπατητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν ιστορικά κοστούμια από παραστάσεις του ΚΘΒΕ που έγραψαν ιστορία. Κάπως έτσι ο "Οθέλλος" του Σέξπιρ "συνομιλεί" εικαστικά στη βιτρίνα - σκηνή με τον Μολιέρο και τον Ευριπίδη με κοστούμια που βγαίνουν στο φως από το βεστιάριό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για να εκτεθούν από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 10 Aπριλίου στις βιτρίνες τέχνης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης προηγούμενης διοργάνωσης με τίτλο “Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο”, που πραγματοποίησε το ΚΘΒΕ στο Αλατζά Ιμαρέτ το περασμένο φθινόπωρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του θεάτρου.

Επιπλέον, αποτελεί προάγγελο μιας μεγάλης έκθεσης κοστουμιών του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο, που πρόκειται να εγκαινιαστεί τον Μάιο του 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δάσους το οποίο από φέτος αποκτά και διεθνή χαρακτήρα. Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια και των τριών εκθέσεων υπογράφει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.

Στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ, οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν από κοντά κοστούμια των Σ. Βασιλείου, Α. Βέττα, Δ. Ζαρίφη, Ρ. Γεωργιάδου, Γ. Ζιάκα, Γ. Μαυροϊδή, Α. Ντούτση, Φ. Πατρικαλάκη, Ι. Παπαντωνίου, Γ. Πάτσα, Ν. Σαχίνη, Β. Φωτόπουλου αλλά και ζωγραφικές μακέτες των Ν. Εγγονόπουλου, Λ. Ζαΐμη και Δ. Φωτόπουλου (αντίγραφα) οργανωμένα σε τρεις ενότητες: Αρχαίο Δράμα, Σέξπιρ και Μολιέρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ