ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Xρήστος Νόμπελης φωτίζει το υπόγειο parking της Κηφισιάς με τέχνη

O Xρήστος Νόμπελης φωτίζει το υπόγειο parking της Κηφισιάς με τέχνη

Η ομάδα Weedschat διοργανώνει την έκθεση σύγχρονης τέχνης “NECESSITY” στις εγκαταστάσεις του Platanos Parking -ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης- φέρνοντας στο φως καλλιτέχνες που επαναπροσδιορίζουν το εικαστικό πεδίο της χώρας με έργα σημαντικών καλλιτεχνών από το χώρο της ζωγραφικής, γλυπτικής, urban art, installations και 3D mapping.

Υπενθυμίζοντας ότι όλες οι μορφές των εικαστικών εκφράσεων ακολουθούν μόνο τους κανόνες των δημιουργών τους η έκθεση φωτίζεται με έργα που φέρνουν φως. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες ο Χρήστος Νόμπελης, ένας άντρας που ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως μηχανολόγος μηχανικός για να αναδείξει με εφευρετικότητα και δεξιότητα του εικαστικές φόρμες που ισορροπούν περίτεχνα με το βιομηχανικό design.

O Nόμπελης θέλησε από νωρίς στο καλλιτεχνικό του ταξίδι να προσδώσει με εικαστικές, σχεδόν pop παρεμβάσεις μια άλλη αύρα σε εργοστασιακά, ογκώδη μηχανήματα. Συνεχίζοντας την πορεία του στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι ο Νόμπελης έφερε κάτι από μαθηματική ακρίβεια στις συχνά "πεφωτισμένες" χειροποίητες κατασκευές του χρησιμοποιώντας το ξύλο ως βασικό υλικό σε πολλές δημιουργίες του.

Απέριττα και γεωμετρικά τα γλυπτά του κουβαλούν μια pop διάθεση που μπορούμε να ανακαλύψουμε μαζί με έργα του Τάσου Μπούρα, του Sonke και άλλων καλλιτεχνών που συμμαχούν μαζί του στην έκθεση που γεμίζει με χρώμα και φως ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης που ταιριάζει σε μοντέρνους καιρούς.

Περισσότερα για την έκθεση εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ