ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με το φακό ενός iPhone η αρχιτεκτονική του Σαν Φρανσίσκο είναι γυμνή

Με το φακό ενός iPhone η αρχιτεκτονική του Σαν Φρανσίσκο είναι γυμνή

Με σκληρές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες που αναδεικνύουν τις αρχιτεκτονικές φόρμες σε όλο τους το μεγαλείο ο επικεφαλής σχεδιαστής του εμβληματικού σχεδιαστικού γραφείου της IDEO Burton Rast μαγεύει το βλέμμα.

Αν και στην καθημερινότητα του ο Μister Burton αναπτύσσει κώδικες, πρωτότυπα, user interfaces και οπτικοποίηση δεδομένων για να δημιουργήσει πιο καινοτόμες εμπειρίες χρήστη, οι οποίες θα έχουν θετική επίδραση στη ζωή μας. Στόχος του να ενισχύσει την επίγνωση μας ως προς τον "ψηφιακό αλφαβητισμό" μέσω διδασκαλίας, events, σεμιναρίων, workshops.

Στο εικαστικό του project μέσα από την πλατφόρμα του Instagram o Burton Rast εξερευνά τα σχήματα του αστικού τοπίου στο Σαν Φρανσίσκο μέσω μιας σειράς 100 ψηφιακών φωτογραφιών.

"Εδώ και καιρό ήθελα να εγκαινιάσω ένα πρότζεκτ, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στην αρχιτεκτονική ποικιλία της πόλης που με έχει υιοθετήσει, του Σαν Φρανσίσκο" εξηγεί.

Χρησιμοποιώντας μια τεχνική editing που έχω εξελίξει -κι έχοντας στο νου μια επακόλουθη αισθητική- ξεκίνησα να συλλάβω τα σχήματα του Σαν Φρανσίσκο. Με έναν και μόνο σχεδιαστικό περιορισμό: Μόνον iPhone, τόσο για τη λήψη των φωτογραφιών, όσο και για την επεξεργασία των εικόνων".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ